Ajax moeizaam naar winst in Nijmegen

3 december 2023 16:25

Ajax moeizaam naar winst in Nijmegen; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondagmiddag weten te winnen in de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen NEC eindigde in een 1-2 zege. Kristian Hlynsson en Carlos Forbs zorgden voor de doelpunten.

Ajax nam vanaf het begin het heft in handen en kreeg na enkele minuten al een grote kans. Een kopbal van Brian Brobbey ging echter naast het doel. Halverwege de eerste helft wist Steven Bergwijn uit kansrijke positie de bal ook niet tussen de palen te krijgen.

Het was met name de ploeg van John van 't Schip die tot kansen bleef komen, maar omdat de afwerking te onzorgvuldig was vielen er geen doelpunten en moesten beide teams met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers vertrekken.

Ook na rust was het spelbeeld hetzelfde. Kenneth Taylor zag een schot via doelman Cillessen op de lat worden getikt, waarna na een klein uur spelen de verdiende voorsprong kwam. Brian Brobbey wist de bal bij zich te houden ondanks dat hij werd vastgehouden door een verdediger, gaf de bal opzij en Kristian Hlynsson kon daardoor eenvoudig voor de 0-1 zorgen.

Door die treffer leek Ajax echter van slag te zijn en kreeg aanvallend niets voor elkaar. NEC kon daardoor hoop houden op een resultaat, maar wist zelf ook niet tot kansen te komen. De tijd verstreek daardoor langzaam, terwijl er nauwelijks iets noemenswaardigs gebeurde.

Vlak voor tijd volgde dan toch de definitieve beslissing. Na een uitstekende voorzet van Steven Berghuis kon invaller Carlos Forbs voor de 0-2 zorgen.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde echter toch de aansluitingstreffer nadat Ar'Jany Martha zich veel te makkelijk liet uitspelen. In de blessuretijd kreeg Eredivisie-debutant Jaydon Banel nog een enorme kans om de marge weer naar twee zetten, maar gescoord werd er niet meer. Voor Ajax betekende het de eerste uitzege in de competitie van dit seizoen.