Galasek leidt Tsjechen langs Roemenie van Lobont; Rosales niet in actie; Sonck onderuit met negen man

9 oktober 2004 19:59

Verslaggever: RvN

Tomas Galasek, voor het eerst aanvoerder van de Tsjechen leidde zijn team in de belangrijke WK kwalificatiewedstrijd in de poule van Nederland voorbij Roemenie. In Praag moest Ajax doelman Lobont namens de Roemenen slechts een doelpunt slikken, een door Jan Koller benutte penalty tien minuten voor rust.

De geblesseerde Rosales zou uiteindelijk niet in actie komen voor de Argentijnen. In het WK kwalificatieduel zette Argentinie een belangrijke stap richting kwalificatie door Uruguay met 4-2 te verslaan.

Wesley Sonck ging met Belgie onderuit tegen Spanje. Het zou uiteindelijk 2-0 voor de Spanjaarden worden. Daarmee hielden de Belgen de schade beperkt want ze speelde op een gegeven moment nog slechts met negen man door twee rode kaarten. Sonck speelde als tweede spits de gehele wedstrijd. Verdedigend deed hij het goed, maar aanvallend kon hij net als de gehele ploeg weinig betekenen. De Mul kwam niet in actie.