Ajax verliest de tweede plaats aan PSV na grote nederlaag in Eindhoven

23 april 2023 16:54

Ajax verliest de tweede plaats aan PSV na grote nederlaag in Eindhoven; image source: Pro Shots

Ajax heeft vandaag in een directe strijd om plek 2 met 3-0 verloren van PSV in Eindhoven. De doelpunten kwamen van Luuk de Jong (2x) en Xavi Simons. De wedstrijd werd tussendoor voor zo’n twintig minuten gestaakt nadat er een beker in de buurt van Steven Berghuis op het veld werd gegooid.

De wedstrijd begon zonder grote kansen en het eerste opmerkelijke in de wedstrijd was een snelle gele kaart voor Sánchez die nog op de helft van PSV Simons vastpakte. Het was PSV dat de score opende in de 13e minuut. Hato liet Bakayoko voorgeven en Luuk de Jong klopte Timber in de lucht. Rulli tikte de bal nog aan, maar via de lat ging de bal binnen en werd het 1-0 voor PSV.

Bergwijn zijn ze in Eindhoven niet vergeten, want elke keer zodra hij de bal kreeg volgde er een striemend fluitconcert. De tweede gele kaart in de wedstrijd was voor PSV, waar Sangaré de bal wegtikte bij Tadić, maar dat wel met twee benen vooruit deed.

Veel kansen waren er in de eerste fase niet voor Ajax. De grootste kansen waren voor Taylor en Bergwijn, maar beiden wisten de bal niet op doel te krijgen. Nadat het spel weer een aantal keer stil had gelegen na opstootjes kreeg Bergwijn nog een kans in de blessuretijd van de eerste helft, maar de bal werd recht op Benítez geschoten.

Heitinga greep in de rust in door Bassey naar de kant te halen en Brobbey in te brengen. Hierdoor kwam Grillitsch achterin te spelen en zakte ook Berghuis een linie.
Na tien minuten in de tweede helft kwam Simons een op een met Rulli, tikte de bal langs de Ajax-doelman en ging voor het contact met de doelman. Geel voor Rulli en een penalty, die in de 54 minuut werd benut door Xavi Simons. 2-0 voor PSV.

In de 60e minuut werd de wedstrijd gestaakt, omdat er een beker naar Berghuis werd gegooid vanaf de tribune. Omdat Berghuis niet werd geraakt werd de wedstrijd in eerste instantie tijdelijk gestaakt. Na een kwartier werd aangegeven dat de wedstrijd weer hervat zou gaan worden en na een minuut of 20 gebeurde dit ook. Met 59:15 op de klok werd de wedstrijd vervolgd.

De eerste kans na het hervatten was voor Taylor. Zijn schot raakte beide palen, maar leverde geen doelpunt op.
In de 78e minuut werd het nog erger voor Ajax, want na een actie van Simons waarbij hij Sánchez passeerde en de bal voorgaf wist Luuk de Jong de bal in het doel te werken via Grillitsch.

Berghuis probeerde het hierna met een schot, maar deze ging naast de goal van PSV. Diezelfde Berghuis pakte hierna geel na een opstootje met Gutiérrez.
In de 87e minuut kwam er nog een grote kans voor Brobbey, die de paal raakte, maar er was al buitenspel geconstateerd van Lucca. De Italiaan was vlak daarvoor ingevallen voor Sánchez. Ook in de blessuretijd kreeg Brobbey nog een grote kans, maar omdat hij hem niet goed aannam kwam hij niet meer tot een schot. PSV kreeg via Saibari nog een mogelijkheid om Ajax nog meer pijn te doen, maar dit werd door Rulli voorkomen.

Een slechte generale met oog op de bekerfinale, maar hopelijk kan er volgende week revanche genomen worden.