Nipt gelijkspel tegen Derby County

25 juli 2003 20:38

Verslaggever: RvN

Ajax heeft ook haar tweede en laatste wedstrijd tijdens haar trainingskamp in Engeland gelijkgespeeld. Net als woensdag tegen Nottingham Forest kwamen de Amsterdammers vrijdagavond tegen Derby County voor 12.500 toeschouwers niet verder dan een 2 - 2 gelijkspel. In het Pride Park stadion in Derby scoorden Van der Gun en Mitea voor Ajax. Taylor en McLeod waren de doelpuntenmakers voor de thuisploeg.

Ajax begon goed aan de eerste helft. Na 3 minuten had Sonck al een kans om Ajax net als tegen Nottingham Forest vroeg op voorsprong te zetten. Na 8 minuten gebeurde dat alsnog toen Van der Gun een pass van Sonck binnenwerkte. Ajax had de zaakjes verdedigend redelijk onder controle, aanvallend kon het in het verloop van de eerste helft echter te weinig brengen. De thuisclub wist slechts enkele mogelijkheden te creeren, waaronder een bal op de paal.

In de tweede helft verloor Ajax de grip op de wedstrijd tegen een felle thuisploeg, dat uitkomt in de First Division in Engeland. Derby County kwam daardoor van een 0-1 achterstand via goals van Taylor (46) en McLeod (76) op een 2-1 voorsprong. Tot een nederlaag wilde Ajax het echter niet laten komen. Het was uiteindelijk de stagiair Mitea die 3 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen kon tikken na een pass van Jelle van Damme en zo Ajax behoedde voor een nederlaag.

Derby County - Ajax 2 - 2 (0 - 1)