Ajax speelt gelijk tegen Nottingham Forest; debuut Grygera

23 juli 2003 20:52

Verslaggever: RvN

Ajax heeft woensdagavond voor 20.545 toeschouwers de vrienschappelijke wedstrijd tegen Nottingham Forest in The City Ground in Nottingham (Engeland) met 2 - 2 gelijkgespeeld. Ajax was de betere ploeg, kwam met 2 - 0 voor, maar liet het in de slotfase van het oefenduel liggen. Voor de Amsterdammers scoorden Van der Vaart (3) en Pienaar (51). Reid (74) en een eigen doelpunt van Sonck (89) zorgden in het laatste kwartier voor het gelijkspel.

Het eerste doelpunt in de eerste serieuze oefenduel van de Amsterdammers in de voorbereiding op het nieuwe seizoen viel al na 3 minuten spelen en kwam op naam van Rafael van der Vaart. De middenvelder scoorde via een afstandschot. Ajax had in de eerste helft het meeste balbezit en creeerde een aantal goede kansen, maar wist slechts 1 keer te scoren. Verdedigend had Ajax haar zaakjes op orde. Lobont hoefde slechts 1 keer handelend op te treden.

Ronald Koeman verving in de rust Hatem Trabelsi voor de nieuwe Tsjechische aanwinst Grygera. Hij maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Grygera stond gelijk aan de basis van het tweede doelpunt van de Amsterdammers. De rechtsback stuurde in de 51ste minuut een prachtige pass op Pienaar die daar wel raad mee wist. Koeman ging in de tweede helft verder met wisselen. Galasek, Wamberto en Mitea kwamen voor Sneijder, Pienaar en Boukhari.

In de 74ste minuut zorgde Andy Reid verrassend voor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Lobont had geen antwoord op een afstandschot van ongeveer 22 meter. Nottingham Forest ging vervolgens ook op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er prompt 1 minuut voor tijd. Na een vrije trap werkte Sonck de bal bij de tweede paal ongelukkig in eigen doel bij een poging de bal weg te koppen. Het duel eindigde zo, enigszins tegen de verhoudingen in, in een 2 - 2 gelijkspel.

Nottingham Forest - Ajax 2 - 2 (0 - 1)