Ajax stunt in München, maar krijgt met gelijkspel zelfs te weinig

2 oktober 2018 22:51

Ajax heeft op bezoek bij Bayern München voor een stunt gezorgd. De ploeg van Erik ten Hag speelde met 1-1 gelijk tegen de Duitse grootmacht. Ondanks dat vooraf direct getekend zou zijn voor een gelijkspel zat er voor Ajax zelfs veel meer in. Noussair Mazraoui maakte in de eerste helft uiteindelijk het enige doelpunt van Ajax.

Met een flink aangepaste opstelling stond Ajax vanaf de aftrap direct onder druk. Na vier minuten leidde dat ook al tot de voorsprong toen een voorzet van Arjen Robben ingekopt kon worden door Mats Hummels, die net zoals Robert Lewandowski volkomen vrij stond in het strafschopgebied.

Bayern München bleef jagen op meer en in de eerste tien minuten leek de ploeg van Erik ten Hag volledig overlopen te worden. Ajax kwam echter steeds beter in de wedstrijd en was met een afstandsschot van Hakim Ziyech ook dicht bij de gelijkmaker. Na 22 minuten kwam Ajax zelfs op gelijke hoogte toen Noussair Mazraoui een pass gaf op Dusan Tadic en de Serviër de bal weer terug gaf aan de international van Marokko. De rechtsback zorgde met zijn eerste treffer in het eerste elftal van Ajax voor de treffer.

Na de gelijkmaker kreeg Ajax zelfs langzamerhand de overmacht op het veld en kwam het tot meer kansen. Ook Bayern werd meerdere malen gevaarlijk, maar Ajax was via Ziyech het dichtst bij de voorsprong. Het schot van de Marokkaan werd door Manuel Neuer echter knap uit de linkerbovenhoek getikt.

Na rust kwam Ajax voortreffelijk uit de kleedkamers en kreeg het al snel via Dusan Tadic en Nicolas Tagliafico opgelegde kansen om de voorsprong te nemen. Bayern nam in de minuten die daarop volgde weer de overhand en dat zorgde voor een spelbeeld dat op en neer ging. De beste kansen bleven echter voor Ajax, waarbij Donny van de Beek alleen voor doelman Neuer de bal bijna niet kon missen, maar de bal volledig verkeerd raakte, waardoor hij toch naast schoot.

Vlak voor tijd was invaller James Rodriguez namens Bayern vlak bij een treffer, maar zijn inzet werd door André Onana knap uit het doel gehouden. Diep in blessuretijd was Ajax via een vrije trap van Lasse Schöne nog het dichts bij de winst, maar het vlammende schot van de Deen werd door Neuer op de lat getikt en de rebound van Dani de Wit kon door de Duitse doelman worden gekeerd.