Gelijkspel Valencia, winst Roma en Arsenal

2 maart 2003 20:44

Verslaggever: M

Valencia CF, op dinsdag 11 maart de Champions League tegenstander van Ajax in de Amsterdam Arena, bleef zondagmiddag steken op een 1 - 1 gelijkspel bij Celta de Vigo. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Carew opende al na 3 minuten de score voor de gasten. Even later scoorde Edu de gelijkmaker. Valencia verspeelde daardoor 2 kostbare punten in de strijd om de landstitel. Na 24 duels gaat Real Madrid aan kop met 48 punten, gevolgd door Real Sociedad (47) en Valencia met 46 punten.

De 2 andere opponenten van Ajax in de CL kwamen dit weekend wel tot winst. AS Roma won zondag thuis met 3 - 1 van Empoli. De Romeinen wisten een 0 - 1 achterstand via Totti en tweemaal Montella om te zetten in een zege. AS Roma bezet na 23 wedstrijden de 9de plaats met 31 punten. Ook Arsenal won. Thuis werd Charlton Athletic met 2 - 0 verslagen. Jeffers en Pires waren de doelpuntenmakers in de eerste helft. Arsenal blijft aan kop in Engeland met 63 uit 29 gevolgd door Manchester United met 55 uit 28.