Ajax verliest twee punten in de Arena

29 september 2002 14:54

Verslaggever: RvN

Ajax heeft twee punten achterstand opgelopen in de competitie op koploper PSV vanwege een onnodig gelijkspel tegen NAC. Na een 0-2 achterstand in de eerste helft eindigde Ajax-NAC uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Ajax profiteerde daarom slechts gedeeltelijk van de misstap van Feyenoord van zaterdag tegen RBC. De voorsprong van Ajax op de Rotterdammers bedraagt nu 3 punten. Volgende week volgt de competitiewedstrijd Feyenoord - Ajax.

Ronald Koeman begon verrassend met Boukhari (voor Van der Meyde), Witschge (voor de geblesseerde Maxwell) en Pienaar (uit voorzorg langs de kant gehouden) in de basis. Ajax liet het in de eerste helft tegen NAC volledig liggen. De ploeg speelde te traag en zonder inspiratie. NAC kwam via enkele scherpe counters op een 0-2 voorsprong. Bij beide goals probeerde Trabelsi op onverklaarbare wijze een hoge bal aan te nemen en verspeelde daarbij de bal. Na 3 minuten was het Bobson, na 21 minuten Stewart die daarvan profiteerde.

Na een half uur spelen greep Ronald Koeman al in door van der Meyde en Mido te brengen voor Yakubu en Sikora. In de rust moet Ronald Koeman ook nog zijn derde wissel gebruiken toen Chivu te geblesseerd bleek om door te voetballen. Heitinga was zijn vervanger achterin.

Ajax tapte in de tweede helft uit een geheel ander vaatje. Ajax speelde veel feller en aggressiever en schroefde NAC onder leiding van Galasek en Witschge de duimschroeven aan. Dat resulteerde vervolgens in goals voor de spitsen Zlatan Ibrahimovic en Mido, 2-2. In de laatste 20 minuten kon Ajax die druk van het begin van de tweede helft niet meer voortzetten. De ploeg kon in de resterende speeltijd de overwinning niet meer afdwingen. In de slotfase was NAC enige malen zelfs nog dichtbij de winnende treffer.