Bulykin zet Ajax op het goede spoor: 0-2 zege bij NAC

11 februari 2012 22:37

Ajax heeft het uitduel bij NAC met 0-2 gewonnen. Daarmee behaalde de ploeg de eerste zege van 2012. Bulykin speelde een belangrijke rol bij Ajax en zorgde daarbij voor het eerste doelpunt.

Gedurende de eerste helft kreeg Ajax steeds meer overwicht in de wedstrijd. Botteghin trof voor NAC de lat. Daarna waren er kansen voor Bulykin en Alderweireld. Bij rust was de stand echter nog 0-0.

Na rust had Ajax nog meer controle over de wedstrijd en gaf het bijna niets meer weg. De ploeg kwam uiteindelijk p voorsprong via Bulykin. Nadat hij eerder al een bal via de onderkant lat en de doellijn terug zag keren in het veld, was hij halverwege de tweede helft wel trefzeker. Via een gelukje kreeg hij de bal in de diepte mee en kon hij oog in oog met Ten Rouwelaar binnenschieten. NAC kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker. Vermeer stond echter zijn mannetje. In de slotfase kon Lodeiro op identieke wijze aan de goal van Bulykin de 0-2 binnenschieten en de wedstrijd definitief op slot doen voor Ajax.