Ajax wint met 2-1 van Auxerre

19 oktober 2010 22:36

Ajax heeft in de Champions League de eerste wedstrijd weten te winnen. Thuis werd Auxerre met 2-1 verslagen. Bij rust stond Ajax met 2-0 voor door doelpunten van De Zeeuw en Suarez. Na een rode kaart voor Ooijer en direct daarop een doelpunt voor de Fransen werd het alsnog spannend.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en zocht veelvuldig de aanval. De ploeg maakte het Auxerre daarmee heel lastig. In de zevende minuut kwam Ajax op voorsprong. Nadat de vrijgespeelde Lindgren miste kon De Zeeuw via de rebound ongenadig hard uithalen voor de 1-0. Vlak voor rust leverde een val over meerdere schijven de 2-0 op via Suarez, een verdiende voorsprong.

Ajax ging in de tweede helft gewoon door waar het in de eerste helft mee was geëindigd. Een doorbraak van Oliech leek de wedstrijd echter doen kantelen. Ooijer tikte de doorgebroken speler licht aan. Dat koste hem een vrije trap en een rode kaart. De rode kaart bleek uiteindelijk voor niets omdat Birsa de vrije trap in het doel krulde. Daardoor geloofden de Fransen weer in een goed resultaat. Oliech kreeg vervolgens ook rood nadat hij een bal met zijn hand in de goal tikte, hetgeen hem de tweede gele kaart opleverde. De Fransen kregen in de slotfase zelfs nogmaals rood, dit keer voor een speler op de bank.

Ajax kon de belangrijke drie punten in eigen huis houden en blijft daarmee zicht houden op de volgende ronde van de Champions League.