Sneijder schiet Ajax naar late zege: 1-2

27 augustus 2006 16:25

Ajax heeft een late maar verdiende 1-2 zege behaald in Breda op NAC. Sneijder maakte beide treffers voor de Ajacieden, de laatste zes minuten voor tijd. Huntelaar miste tien inuten voor het einde bij een 1-1 stand nog een penalty.

Hoewel Ajax weinig weggaf, creerde het ook te weinig. Dat leek de ploeg ook duur komen te staan toen NAC bij de eerste kans tot scoren kwam. De omstreden Leonardo was net ingevallen en die gaf de assist voor de goal van De Graaf. Ajax greep dat aan om een paar tandjes hoger te schakelen. Daarna kreeg het een reeks kansen. Het was Sneijder die opnieuw cruciale doelpunten scoorde. Zowel in de 73ste als in de 84ste minuut zorgde hij voor de treffer. In de 80ste minuut liet Huntelaar dat nog na, toen hij een penalty mocht nemen.