Huntelaar schiet Jong Oranje naar eindzege, wordt topscorer toernooi

4 juni 2006 22:31

Verslaggever: P.

Jong Oranje heeft vandaag voor het eerst in de geschiedenis de zege in een eindtoernooi gepakt. In de spannende finale van het toernooi van nationale teams voor onder de 21 werd het team van de Oekra?ne met 3-0 verslagen. De eerste twee goals kwamen van Klaas Jan Huntelaar: in de 11de minuut en in de 43ste minuut (penalty na handsbal in strafschopgebied). Ook Urby Emanuelson, vooral in de eerste helft voortdurend dreigend opkomend, oudspeler Dani?l de Ridder (invaller) en Kenneth Vermeer speelden. Nicky Hofs maakte ver in de blessuretijd van de tweede helft de 3-0.

"Finales zijn er om te winnen", zei Huntelaar na afloop.

Klaas-Jan Huntelaar is na afloop ook gekroond tot topscorer van het toernooi. met zijn twee goals in de finale eindigde hij op vier treffers. Hij bleef Nicky Hofs en de Deen Thomas Kahlenberg die drie treffers maakten voor. Huntelaar werd ook gekozen tot Man of the Match van de finale.