Ruime zege voor plichtmatig spelend Ajax

30 april 2005
-
-

Ajax is het zomervoetbalavondje in Roosendaal goed doorgekomen. De wedstrijd had hetzelfde beeld als de wedstrijd tegen De Graafschap, met het verschil dat de Ajacieden nu het doel w?l wisten te vinden: RBC werd met 1-4 opzijgezet. Van een echte wedstrijd was geen sprake. In de eerste helft speelde RBC sterk verdedigend en kreeg het slechts ??n kans, waar knullig mee omgesprongen werd. Ajax leidde bij rust al met 0-3. Pas in het laatste kwartier van de tweede helft leefde RBC op en wist het via Tim Smolders in de 79ste minuut een keer te scoren omdat Ajax daarvoor alle ruimte gaf. Het was de enige kans van RBC in de tweede helft.

Goals voor Pienaar, Sneijder, Charisteas en Gal?sek

Ajax leidde met rust al met 0-3. De als valse rechtsbuiten spelende Steven Pienaar was in de 23ste minuut verantwoordelijk voor de eerste goal, op aangeven van Angelos Charisteas die adequaat reageerde op een mooie pass van Hedwiges Maduro. Wesley Sneijder maakte in de 38ste minuut een fraaie goal door via een vrije trap de bal meteen in de goal te parkeren, muur en keeper kansloos latend. Een minuut later viel de 0-3, een slapstick-goal. Bij een uittrap brengt Aerts zichzelkf in de problemen waardoor de dicht bij hem staande Charisteas de bal krijgt en ongehinderd de bal in de goal kan tikken.

In de tweede helft werd Nigel de Jong onderuitgehaald in het strafschopgebied. Tom?s Gal?sek vierde zijn rentr?e in het elftal door de penalty er hard en strak in te schieten.

Sunday Oliseh te gast bij RBC

Oud-Ajacied Sunday Oliseh, die in 1998 met het Ajax van Morten Olsen de dubbel won was te gast in Roosendaal om de verrichtingen van zijn bij RBC spelende broer te volgen.

Geel voor Escud

Julien Escud? kreeg vandaag als enige Ajacied de gele kaart voorgeschoteld wegens obstructie. Een andere opvallende gele kaart was voor Jos? Fortes Roderiquez die zodanig hard op Dani?l de Ridder in kwam dat het weinig scheelde of De Ridder was ernstig geblesseerd geweest.

Tom?s Gal?sek blij met rentr

Na afloop van de match vertelde Tom?s Galasek voor de camera's van Canal Plus dat hij blij was weer terug in het team te zijn en te kunnen spelen. De oudgediende betreurde het dat er dit seizoen nog maar zo weinig wedstrijden zijn waarin hij in actie zou kunnen komen.

Ajax steeds dichter bij voorronde Champions League

De tweede plaats en daarmee een plaats in de voorronde van de Champions League komt met rasse schreden dichterbij. De ploeg heeft met nog drie duels te gaan vier verliespunten minder dan AZ. Indien Ajax twee van de resterende drie duels, tegen respectievelijk RKC Waalwijk (thuis), Vitesse (uit) en FC Groningen (thuis), weet te winnen dan is het verzekerd van de tweede plaats.

RBC: Fortes Rodriquez

Hans Vonk, Johnny Heitinga, Zdenek Grygera, Julien Escud?, Nigel de Jong, Tom?s Gal?sek, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder ('64 Daniel de Ridder), Steven Pienaar, Angelos Charisteas, Ryan Babel ('75 Nourdin Boukhari)

Opstelling RBC

Aerts, Lammens, Molenaar, Fortes Rodriquez, Loran, Oliseh ('72 Luijten), Hakansson, De Lange, Hammond, De Groot, Guyt ('46 Smolders)

Ajax Foto Side: sfeerfoto's RBC-AjaxF-side.nl: Foto's RBC-Ajax (1-4)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.