Ajax onderuit in Heerenveen: 1-2

2 april 2005
-
-

Ajax is zaterdagavond met 2-1 onderuit gegaan tegen Heerenveen. In een matige wedstrijd waren er maar weinig kansen te noteren voor beide ploegen. Ajax kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via een doelpunt van Charisteas uit een assist van Rosales. Omdat er verder nauwelijks kansen waren, leek Ajax vervolgens weinig risico te lopen. De ploeg wist zelf weinig openingen te vinden, maar Heerenveen kon aanvallend niets klaarspelen.

In de tweede helft ging het echter fout voor Ajax. Na ruim een uur spelen kwamen de Friezen gelijk door Seip, een doelpunt dat eigenlijk volledig uit de lucht kwam vallen. Heerenveen ging er daardoor weer in geloven en werd actiever. Vlak voor tijd scoorde Samaras de beslissende treffer.

Nog geen sprake van Blind-effect

Vooralsnog blijkt er geen sprake te zijn van een 'Blind-effect', integendeel. Na de forse nederlaag tegen PSV verloor de ploeg in Heerenveen met 2-1. Voor de nieuwe coach is er dus veel werk aan de winkel om de resultaten weer ten goede te keren voor Ajax.

Blessure voor Charisteas

De Griek Charisteas raakte in de tweede helft geblesseerd. Strompelend moest hij van het veld. De ernst en aard van de blessure is nog onduidelijk. Hij werd gewisseld voor Mitea, waardoor Babel naar de spitspositie verhuisde.

Champions League ver weg; derde plaats in gevaar

Ajax raakt de tweede plaats en daarmee voorronde van de Champions League steeds verder uit het zicht. De achterstand op AZ is nu zeven punten. Feyenoord is dit weekend de Amsterdammers voorbij gegaan op de ranglijst. Ajax staat nu vierde in de Holland Casino Eredivisie.

2. AZ 26 60 61-22
3. Feyenoord 26 53 74-32
4. Ajax 26 53 52-27

Blind: Ajax nog lang niet gezond

Na afloop van het duel tegen Heerenveen liet Ajax coach Danny Blind weten dat de ploeg nog lang niet gezond is. "Dat blijkt wel uit de manier waarop we verloren hebben. Verliezen voor Ajax is 'n drama, twee keer verliezen is een begrafenis." De nieuwe Ajax coach liet weten er niet gerust op te zijn aangezien de ploeg onder andere ook AZ en Feyenoord nog krijgt. "Dat zijn allemaal ploegen waartegen je averij k?nt oplopen."

Ajax: Julien Escud?

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Julien Escud?, Maxwell, Steven Pienaar ('72 Nigel de Jong), Hedwiges Maduro, Rasmus Lindgren, Mauro Rosales ('80 Daniel de Ridder), Angelos Charisteas ('65 Nicolae Mitea), Ryan Babel

Opstelling Heerenveen

Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Seip, Drost, Hanssen, Breuer, Hestad, Yildrim ('85 Rose), Huntelaar ('69 Samaras), Nilsson ('79 Sikora)

Ajax Foto Side: Sfeerverslag H'veen-AjaxOFA.nl: Heerenveen uit
F-side.nl: Foto's Heerenveen-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.