Zeer moeizame 0-1 overwinning in Nijmegen

13 maart 2005
-
-

Op een zeer moeizame wijze heeft Ajax de drie punten weten mee te nemen uit de Goffert. Het zou uiteindelijk 0-1 worden doordat Maduro een rebound benutte na een gestopte penalty van Sneijder. Lobont voorkwam vervolgens de gelijkmaker door een penalty van Wielaert te stoppen. Een goal van Niedzielan werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ajax had het vooral in de eerste helft moeilijk tegen de Nijmegenaren, maar wist een tegendoelpunt te voorkomen waardoor de penalty in de tweede helft beslissend werd.

Ajax Pool komt te vervallen

De Ajax Pool van NEC-Ajax is komen te vervallen. Door omstandigheden kon ook nog tijdens het duel de pool ingevuld danwel aangepast worden. Om voor iedereen gelijke omstandigheden te houden, is besloten de pool te laten vervallen. Onze excuses voor het ongemak.

De volgende wedstrijd, Ajax-PSV, kan inmiddels voorspeld worden in de pool.

Invaller Lobont stopt penalty; recordreeks niet geevenaard

Bogdan Lobont zou maandag in het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax meespelen, waarna de technische staf opnieuw een keuze zou maken tussen Stekelenburg en Lobont voor de positie onder de lat in het eerste elftal. De Roemeen maakte echter vroeger dan de bedoeling was zijn rentree voor Ajax. Vanwege een blessure van Stekelenburg moest hij na 69 minuten in het duel tegen NEC aan de bak. Stekelenburg moest na een botsing met de brancard van het veld.

Als invaller stopte Bogdan Lobont 21 minuten voor tijd een penalty van Wielaert. Eerder in de wedstrijd had Sneijder al een penalty gemist, maar benutte Maduro de rebound. Daardoor werd een discutabele recordreeks van aantal duels zonder penalty voor Ajax niet geeevenaard. Daarvoor had Ajax ook deze wedstrijd geen penalty mogen krijgen.

Achtste uitzege op rij voor Ajax

Het mag dan sportief Ajax niet allemaal niet zo indrukwekkend verlopen dit seizoen, toch wint Ajax met de winst tegen NEC al weer zijn achstste uitwedstrijd op rij in competitieverband. Na de nederlaag in Eindhoven tegen PSV in oktober verloor Ajax in uitwedstrijden geen punt meer.

Top 4 in competitie wint

Ajax is met de overwinning uit in NEC weinig opgeschoten in de strijd om een Champions League plaats. PSV wist thuis met 4-0 van ADO Den Haag te winnen. Nummer twee AZ won thuis met 3-2 van De Graafschap. De achterstand van Ajax bedraagt respectievelijk acht en vier punten. De voorsprong op het winnende Feyenoord bedraagt nog zes punten.

Krol: geluk aan onze kant

De tijdelijke Ajax coach Ruud Krol moest toegeven dat zijn team een zwakke prestatie op de mat had gelegd. Toch zorgde de winst ervoor dat de rust bewarad blijft. "We hadden het geluk aan onze zijde. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld en niet laten zien wat we kunnen."

Uitslag: 0-1 (0-0)

0-1 Hedwiges Maduro ('51)

Opmerkelijk: Sneijder mist penalty, maar maduro benut rebound ('51); Lobont pakt penalty van Wielaert ('75)

Opstelling NEC

Gentenaar, Nalbantoglu, Wisgerhof, Ebbinge, Leiwakabessy, Barreto, Wielaert, v.d.Doelen, Tininho ('67 v.d.Eede), Denneboom, Niedzielan

Ajax Foto Side: sfeerverslag NEC-AjaxOFA.nl: NEC UITF-side.nl: Foto's NEK-Ajax (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.