Ajax haalt uit tegen Willem II: mooie 6-0 overwinning

28 september 2003
-
-

Ajax heeft zondagmiddag in de Arena de frustratie over de twee achtereenvolgende nederlagen van zich afgespeeld. In een bij vlagen zeer aantrekkelijke wedstrijd won Ajax uiteindelijk met maar liefst 6-0 van de subtopper Willem II. Achtereenvolgend zorgden Sonck, Ibrahimovic, Sneijder, Sikora, Soetaers en Pienaar voor de doelpunten van Ajax.

Na een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden Tilburgse burgemeester Stekelenburg ging Ajax direct goed van start. Al in de eerste minuut had Pienaar kunnen scoren. Sonck opende uiteindelijk de score. Galasek zette Sonck met een dieptepass uitstekend vrij. De Belg omspeelde vervolgens De Vlieger en schoot de bal in de lege goal. Daarna kreeg met name Landzaat de kans om Willem II op gelijke hoogte te brengen. Een doelpunt van hem werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een half uur spelen besliste Zlatan Ibrahimovic de wedstrijd. De Zweed rondde een boogballetje van Sonck via een punter mooi af achter invaller doelman Zois.

In de tweede helft maakte Ajax er bij vlagen een show van. Dat leverde uiteindelijk doelpunten op van Sneijder (intikker na assist Zlatan), Sikora (haalde uit nadat Zois de bal wegtikte bij een indraaiende corner), Soetaers (haalde verwoestend uit na een corner) en Pienaar.

Daarmee deed Ajax van zich spreken. Na de nederlagen van vorige week revancheerde de ploeg zich uitstekend en liet het zien klaar te zijn voor het Champions League treffen tegen Club Brugge.

Koeman opgelucht met grote overwinning

Ronald Koeman was direct na afloop duidelijk opgelucht dat Ajax de twee nederlagen op rij enigszins had rechtgezet via een klinkende 6-0 overwinning tegen de nummer 4 Willem II. "We hebben goed gespeeld. Al waren er in de eerste helft een paar twijfelachtige momenten. Maar daarna groeide het vertrouwen en dan zie je dat deze ploeg heel goed kan voetballen" aldus een complimenteuze Ajax coach. Pienaar stond weer eens centrala op het middenveld en kwam daar goed uit de voeten. "Pienaar was heel goed. Hij stond een aantal wedstrijden noodgedwongen op rechts, maar je ziet duidelijk dat hij centraal het beste uit de voeten kan. Maar ook Galasek is heel belangrijk. Wat die allemaal beloopt in dit elftal, dat is fantastisch." Volgens Koeman geeft deze overwinning en vooral de manier waarop die tot stand kwam veel vertrouwen voor de nabije toekomst. "Als staat de Champions League toch wel op zich. Club Brugge is een andere tegenstander. Een ervaren fysiek sterke ploeg. We moeten woensdag heel goed zijn om kansen te creeren."

Ajax weer koploper Eredivisie

Na een weekje afstand van de kop gedaan moeten te hebben, pakte Ajax bij de eerste de beste gelegenheid de kop van de ranglijst weer terug. Waar PSV thuis met 0-1 onderuitging tegen AZ profiteerde Ajax optimaal. Ajax heeft nu twee punten voorsprong op PSV en AZ en een beter doelsaldo. Feyenoord volgt na de 0-3 winst in Zwolle op een zesde plaats met vijf punten achterstand.

Willem II: D.Mathijssen

Bogdan Lobont, Hatem Trabelsi ('72 Nigel de Jong), Petri Pasanen ('46 Abubakari Yakubu), Julien Escud?, Maxwell, Steven Pienaar, Tomas Galasek, Wesley Sneijder, Tom Soetaers, Zlatan Ibrahimovic ('55 Victor Sikora), Wesley Sonck

Opstelling Willem II

De Vlieger ('15 Zois), Wau, J.Mathijsen, Jaliens, v.Mosselveld, D.Mathijssen, Landzaat, Delanoy, Sektioui, v.d.Eede ('57 Ceesay), Sjoekov ('73 Mariana)

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.