2 maart 2005
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de Amstel Cup. Na een moeizame eerste helft zette Ajax in de tweede helft de zaken recht en won het uiteindelijk met 0-2. Sneijder en Rosales zorgden voor de doelpunten in het Zuiderpark.

Ondanks enorme inzet van zo'n 200 vrijwilligers de gehele dag was het veld eigenlijk niet echt bespeelbaar. Nadat de zeilen van het veld werden gehaald sneeuwde het veld weer vol, waardoor van goed voetbal geen sprake kon zijn. Daar leek Ajax de meeste last van te hebben. De ploeg had het in de eerste helft zeer moeilijk tegen ADO Den Haag. Met het opportunisme kreeg de tegenstander de beste kansen. Voor Ajax was het bijna onmogelijk om goed en snel te combineren. De ploeg mocht dan ook niet klagen dat het in de eerste helft niet op achterstand kwam.

In de tweede helft ging Ajax slimmer met de omstandigheden om. Het gaf vervolgens bijna geen kans meer weg. Enigzins fortuinlijk kwam de ploeg op 0-1 voor. Sneijder kon simpel intikken na een rebound van een bal van de sterk spelende Maduro die op de paal belandde. Ajax kreeg vervolgens meer kansen om het duel te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk pas in de 90ste minuut. Ajax profiteerde van de ruimte die ADO Den Haag steeds meer moest weggeven. Het was in zo'n moment dat Babel doorbrak en vervolgens Rosales in staat stelde het duel definitief voor Ajax te beslissen, 0-2.

Ajax blijft in de race voor een prijs

Het seizoen is nog niet helemaal over door de overwinning in en tegen Den Haag. Na de tweede bekeroverwinning dit jaar staat Ajax in de halve finale en heeft het dus nog alle zicht om een prijs binnen te halen en het seizoen alsnog enige glans te geven. Daarmee kan de rust bij Ajax in ieder geval enigzins terugkeren.

Derde keer scheepsrecht voor Ajax

Na twee gelijke spellen tegen ADO Den Haag kon Ajax in het derde onderlinge treffen dit seizoen eindelijk zegevieren. Eerder dit seizoen werd het in competitieverband 3-3 in Den Haag en onlangs in Amsterdam 0-0. Het bekerduel moest een winnaar opleveren en dat werd dus uiteindelijk Ajax.

ADO Den Haag: v.d.Leegte

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Julien Escud?, Maxwell, Anthony Obodai, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder ('83 Rafael van der Vaart), Mauro Rosales, Angelos Charisteas ('79 Ryan Babel), Nourdin Boukhari

Opstelling ADO Den Haag

De Vries, Saijs, Grujic ('82 Verhoek), El Akchaoui, Swerts, Bodde, v.d.Leegte, Stroeve, v.d.Gun, Den Ouden ('65 Edson), Smith

Ajax Foto Side: Sfeerverslag ADO-AjaxF-side.nl: ado den haag-Ajax (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 25 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.