24 februari 2005
-
Europa League
-

Ajax is er teleurstellend genoeg niet in geslaagd de volgende ronde van de UEFA Cup te bereiken. De ploeg verloor met 3-1 van het Franse Auxerre en werd daarmee uitgeschakeld. Verzuimd werd dus om het seizoen nog kleur te geven.

De ploeg kwam in de eerste helft achter door een doelpunt van Kalou. Zes minuten later kwam Ajax alweer op gelijke hoogte. Babel toonde aan dat hij ook op Europees niveau kan scoren. Ajax leek daarmee ondanks dat het het moeilijk had tegen Auxerre in een zetel te komen voor plaatsing voor de volgende ronde. Zelfs een 2-1 nederlaag zou immers voldoende zijn.

In de tweede helft drukten de Fransen echter door en kon Ajax daar veel te weinig tegenover stellen. Vlak na rust werd het 2-1. Wat volgende was een zenuwslopend duel, dat uiteindelijk zijn negatieve climax vier minuten voor tijd kende. Toen werd het lot definitief over Ajax geveld.

Ajax komt tekort; maar gaat pas vlak voor tijd onderuit

Ajax kwam in Frankrijk tegen Auxerre tekort om een goed resultaat af te dwingen. Toch leek het voor Ajax allemaal goed te komen. Pas vier minuten voor tijd werd het vonnis over Ajax voltrokken doordat de Fransen de 3-1 scoorden. Bij een 2-1 uitslag was Ajax vanwege de 1-0 thuisoverwinning nog gekwalificeerd geweest.

Kalou reageert zich af na zege

Bonaventura Kalou reageerde zich direct na het duel af op de Ajax fans. Na het incident met het spandoek in de heenwedstrijd, ging hij direct na het laatste fluitsignaal naar het van met de Ajax fans om zich af te reageren.

Ajax: Julien Escud?

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi, Nigel de Jong, Julien Escud?, Maxwell, Anthony Obodai ('86 Hedwiges Maduro), Johnny Heitinga, Wesley Sneijder ('80 Emanuelson), Mauro Rosales ('82 Daniel de Ridder), Ryan Babel, Nourdin Boukhari

Opstelling AJ Auxerre

Cool, Sagna, Mignot, Bolf, Jaur?s, Violeau, Cheyrou, Akal?, Tainio ('77 Mathis), Kalou, Benjani

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Auxerre-AjaxF-side.nl: Auxerre-Ajax (3-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.