Zwak spelend Ajax laat punten liggen in Utrecht

28 januari 2018
-
-

Ajax heeft op bezoek in Utrecht geen overwinning weten te behalen. In een zeer zwak duel wisten beide ploegen niet te scoren, waardoor na de wedstrijd nog altijd 0-0 op het scorebord stond. In de blessuretijd was er nog een merkwaardig incident toen Lukas Görtler zijn tweede gele kaart kreeg wegens spelbederf. De aanvaller van FC Utrecht was toen echter al gewisseld en zat op de bank.

Al vanaf de eerste minuut was het spelbeeld duidelijk Ajax kreeg de bal, maar mede door het veld was het voetbal veel te slordig. De eerste helft viel vooral op door passes van beide kanten die niet aan kwamen en veel overtredingen. Bij een van die overtredingen kreeg Lukas Görtler een gele kaart, toen hij hard doorging op Nicolas Tagliafico. Hij kwam echter goed weg dat hij daarvoor geen rood kreeg, omdat hij veel te laat was. Klaas-Jan Huntelaar wist na 12 minuten wel te scoren toen hij via de kluts de bal voor zijn voeten kreeg. Hij stond echter buitenspel, waardoor de goal niet telde.

Na rust kwam er meer strijd op het veld en kregen beide ploegen via afstandsschoten een paar goede mogelijkheden. Vooral André Onana moest een paar keer reddend optreden. Ajax werd wel steeds sterker en leek in de laatste 10 minuten een heus slotoffensief in te zetten. De ploeg van Ten Hag kreeg ook enkele goede kansen. Een corner van Ajax werd niet goed weggewerkt, waardoor via de kluts meerdere malen richting doel geschoten kon worden. De beste mogelijkheid was vlak voor tijd toen een vrije trap van Lasse Schöne niet goed vewerkt werd door doelman David Jensen. De keeper kon de bal echter nog net voor de lijn alsnog tegen houden.

In de blessuretijd was er nog een opmerkelijk incident toen Görtler de bal oppakte en weggooide toen Tagliafico wilde ingooien. De Duitser kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart van Makkelie, waardoor hij alsnog de rode kaart kreeg. De aanvaller was in de 58e minuut echter al gewisseld, waardoor hij op de reservebank zat toen het gebeurde.

[video] Willem Janssen: 'Eerlijk gezegd, ik vond het echt een zaadwedstrijd'

Veltman: 'Vandaag heel matig qua kansen'

Toen aanvoerder Jöel Veltman voor de camera's van Fox Sports de vraag kreeg wat hij van de wedstrijd vond, gaf hij aan dat hij dit wel verwacht had. "Ja, wat dacht je dan. Je kan wel zo'n wedstrijd verwachten hier. Ik bedoel, veel strijd, nul honderd procent kansen zijn er geweest. Een beetje wat schoten en nog uit de kluts bij die corner op het laatst, maar voor de rest was het heel matig qua kansen," aldus Veltman.

[foto] Spelers bedanken het publiek

Ten Hag: 'Uiteindelijk gaat het om winnen, dat hebben we niet gedaan'

Erik ten Hag gaf tegenover Fox Sports aan niet tevreden te zijn met de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Uiteindelijk gaat het om winnen en dat hebben we niet gedaan, dat is duidelijk. Ik denk dat naar mate de wedstrijd vorderde we steeds dominanter werden en we steeds dichterbij het doel kwamen van David Jensen. Alleen hebben we hem veel te weinig in de problemen gebracht. Zoals ik al zei, net die daadkracht, slagvaardigheid, finesse in de eindfase, dat ontbrak vandaag," aldus de hoofdtrainer.

[video] Ten Hag: 'Ik heb geen spijt van het niet wisselen'

Kies jouw Man van de Wedstrijd!

Via de volgende link kun je jouw Man van de Wedstrijd kiezen: Man van de Wedstrijd

'85 Van de Streek voor Kerk

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.