Ajax beslist het in het laatste half uur tegen Willem II: 3-1

24 december 2017
-
-

Ajax heeft de laatste wedstrijd van 2017 met 3-1 gewonnen van Willem II. Met Michael Reiziger op de bank slaagde de ploeg er in in het laatste half uur, ondanks de 120 minuten deze week in Enschede, een 0-1 achterstand om te buigen naar een 3-1 zege.

Ajax startte uitstekend en kreeg via David Neres en Donny van de Beek kansen op de openingstreffer. Na ongeveer een kwartier zakte Ajax terug en daarmee het niveau van de wedstrijd. In de tweede helft probeerde de ploeg van Reiziger het wel. Het duurde echter tot de 0-1 van Sol tien minuten na rust dat Ajax de geest kreeg. Dat gebeurde onder de leiding van Neres en Justin Kluivert. Het was de laatste die van links naar binnensneed en debal fantastisch in de verre winkelhoek krulde. Vervolgens stelde Neres invaller Kasper Dolberg in staat om de 2-1 te maken. De Braziliaan zelf besliste uiteindelijk de wedstrijd. Weliswaar in buitenspelpositie stelde hij met de 3-1 de zege veilig.

[video] Veltman geschrokken van ontslag Keizer: 'hadden nog wel even met hem door gekund'

(Gepost door -)

Joel Veltman liet na afloop van het duel tegen Willem II weten dat het ontslag van Marcel Keizer voor hem als een verrassing kwam. "Ik was thuis toen ik het hoorde. Ik was wel geschrokken, dit kwam uit het niets. Ik merk bij andere jongens ook dat we nog wel even door hadden gekund met deze coach. Als groep hadden we een stijgende lijn te pakken en dat is ook zijn verdienste na een moeilijke periode. Ik vind dat hij wel wat credits verdiend heeft."

Veltman: 'je ziet vaker dat er eerst iets moet gebeuren'

Direct na afloop van het laatste duel van 2017 kwam aanvoerder Joel Veltman voor de camera van Fox Sports. Het ging er vooral over dat Ajax de tegentreffer nodig had om vervolgens het verschil te kunnen maken. "Dat hebben we vaker gehad en dat zie je bij andere clubs ook. Dat er wat moet gebeuren voordat je aan de bak gaat. Dat mag natuurlijk niet nodig zijn."

Huntelaar naar ziekenhuis voor kuitblessure

Klaas-Jan Huntelaar viel in de eerste helft van het duel tegen Willem II uit met een kuitblessure. Volgens Mike Verweij van De Telegraaf laat de spits vandaag nog een scan maken om de ernst van de blessure te laten onderzoeken.

15  5 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.