Ajax strandt na penalties in achtste finales KNVB beker

20 december 2017
-
KNVB Beker
-

Ajax is er niet in geslaagd de kwartfinales van de KNVB beker te bereiken. Lang stond Ajax op voorsprong, maar in de 91ste minuut kwam FC Twente langszij. Uiteindelijk strandde Ajax via penalties met 6-5 na missers van Ziyech en De Ligt.

Ajax was in de eerste helft sterker, maar wist weinig te creeren. Met een mooie actie en geweldig afstandsschot schoot Justin Kluivert zijn ploeg op onnavolgbare wijze op voorsprong. Na rust kon Ajax de overmacht niet volhouden. FC Twente kwam beter in de wedstrijd. Het leverde kansen voor beide doelen op. Ajax leek desondanks af te stevenen op de zege, maar moest toezien hoe de gevaarlijkste man bij FC Twente Assaidi na een actie van afstand de 1-1 binnenschoot in de 91ste minuut. Dat gebeurde toen Frenkie de Jong al ziek van het veld was gegaan. Het had tot gevolg dat de ploeg de organisatie kwijtraakte.

In de verlenging was het vooral spannend, maar vielen er geen treffers. Daardoor werden penalties noodzakelijk. Het werd een zenuwslopende reeks waarin Onana een penalty stopte, Ziyech een penalty hoog overschoot en De Ligt uiteindelijk de beslissende gestopt zag worden.

[video] De gemiste penalties

[video] Penalty of niet? Zeg het maar...

[video] 'Siem de Jong viel heel ongelukkig in'

Frenkie de Jong ziek van het veld

(Gepost door -)

De wissel van Siem de Jong voor Frenkie de Jong twintig minuten voor tijd baarde veel opzien. Vanaf dat moment raakte Ajax een stuk organisatie kwijt achterin. De wissel bleek noodzakelijk omdat Frenkie de Jong ziek was, zo meldt Fox Sports.

Keizer: 'alles aan gedaan om te winnen'

Ook met Marcel Keizer slaagt Ajax er niet in om te overwinteren in de KNVB beker. "We hebben in de sterkste opstelling gespeeld. We hebben er alles aan gedaan om te winnen," aldus de Ajax coach bij Fox Sports. "Er blijft inderdaad nog één ding over, maar wel de belangrijkste: de landstitel. Maar daar staan we nog vijf punten achter." De Ajax coach had in de penaltyserie alle vertrouwen op een goede afloop. "Je weet dat we een goede keeper hebben en goede penaltynemers." Het mocht echter niet zo zijn. "Onana deed het maximale om te winnen en dat is prima," zo sprak hij over de trucjes van de doelman in de penaltyserie.

Het ging verder vooral over de ongelukkige wissel van Frenkie de Jong. Dat was een noodzakelijke omdat Frenkie ziek was. "Donny ging op zijn positie spelen en Siem kwam er op het middenveld bij. Siem viel ongelukkig in inderdaad. Dat kan gebeuren. Hij is ook een paar keer ingevallen met een doelpunt."

Opstelling FC Twente

Drommel, Ter Avest ('58 Van der Lely), Bijen, Hooiveld ('46 Laukart), Thesker, Cuevas, Holla, Jensen ('106 Liendl), Lam, Boere ('71 Tighadouini), Assaidi

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.