Ajax verliest punten in spectaculair duel tegen FC Twente: 3-3

2 december 2017
-
-

In een spectaculaire wedstrijd in Enschede heeft Ajax opnieuw punten verloren. Tegen FC Twente werd het 3-3 door een doelpunt van ex-Ajacied Boere in de 89ste minuut voor FC Twente.

De openingsfase was voor FC Twente dat met name via Liendl een grote kans kreeg. In het vervolg werd Ajax sterker. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Binnen vier minuten tijd was het 2-0 door twee vrije trappen van Lasse Schöne. FC Twente kwam voor rust nog dicht bij de aansluitingstreffer. Joel Veltman redde de bal op de lijn al leek hij daarbij hands te maken.

Vlak na rust kwam FC Twente alsnog op 1-2. Thesker kopte raak en dat gaf de aanzet voor een ander spelbeeld. Ajax raakte het overwicht kwijt en in een spectaculaire wedstrijd zorgde diezelfde Thesker via een mooie volley voor de 2-2. Ajax kon zich daarna wel herpakken. Het leek tien minuten voor tijd alsnog de verdiende zege binnen te slepen toen Justin Kluivert, weer hij voor de 2-3 zorgde. Dat bleek echter niet voldoende. Fc Twente ging voor het slotoffensief en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. In de 89ste minuut zou die ook vallen. Boere kon binnenkoppen, waarna de blessuretijd uiteindelijk tekort bleek voor Ajax om ook dat nog recht te zetten.

Ranglijst: Ajax moet vrezen voor grotere achterstand in aanloop naar topper

(Gepost door -)

In aanloop naar de topper tegen PSV van volgende week zondag moet Ajax door de late 3-3 tegen FC Twente vrezen voor een grotere achterstand op koploper PSV. Indien de Eindhovenaren morgen (zondag) thuis van Sparta winnen loopt de achterstand van Ajax op naar tien punten.

Indien AZ zondag uit bij VVV-Venlo weet te winnen nemen de Alkmaarders de tweede plaats op de ranglijst over van Ajax.

1. PSV 13 36 40-14
2. Ajax 14 29 43-14
3. AZ 13 28 22-15
4. PEC Zwolle 14 26 20-13

Wöber noodgedwongen gewisseld vanwege nekklachten, geen schorsingen voor topper

Marcel Keizer moest in de rust noodgedwongen wisselen in de toch al gehavende verdediging. Maximilian Wöber kon niet verder omdat hij na de harde val in de eerste helft te veel last had van zijn nek. Het is nog onduidelijk of de nekblessure gevolgen heeft voor volgende week.

Ajax heeft in ieder geval geen schorsingen voor de topper tegen PSV. Frenkie de Jong, David Neres en Joel Veltman kregen geel, maar konden die ook hebben. Matthijs de Ligt en Lasse Schone stonden op scherp, maar bleven een kaart bespaard.

Veltman: ontbrak aan meedogenloosheid

Aanvoerder Joel Veltman stond direct na afloop teleurgesteld Fox Sports te woord. "Hoe dit kon gebeuren? We geven twee keer een voorsprong weg. Onder andere door spelhervattingen. Je weet dat ze lengte hebben. Dat hebben we van te voren nog duidelijk doorgesproken. Hij stond wel heel vrij. Als je dan in de slotfase op 3-2 voorkomt, moeten alle bellen gaan rinkelen dat je het niet meer weg mag geven. We missen dan een bepaalde meedogenloosheid."

15  2 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.