Ajax in eigen huis met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht

5 november 2017
-
-

Ajax kreeg opnieuw een klap te verwerken. In eigen huis won FC Utrecht met 1-2 door twee treffers van Labyad. De gelijkmaker van Viergever vlak voor rust mocht Ajax niet baten. Ajax had het nodige te klagen over scheidsrechter Kuipers vanwege de buitenspelsituatie bij de 0-1 en het ontzeggen van een penalty voor hands.

Ajax kreeg in de openingsfase geen grip voor FC Utrecht. De gasten kregen kansen via Kerk, Leeuwin en Labyad. De laatste trof de paal en kon vervolgens uit de rebound alsnog binnenwerken. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax meer overwicht. Vlak voor rust was het Viergever die uit een assist van De Ligt de 1-1 kon maken.

Ajax drong na rust aan op zoek naar de 2-1. Toch was FC Utrecht ogenschijnlijk gevaarlijker. In de meest opvallende minuut van de wedstrijd zorgde Onana eerst voor een wereldredding om een doelpunt van Kerk te voorkomen. Direct in de tegenstoot kreeg Younes een unieke kans op de 2-1. Hij schoot echter over. Een inzet van Ziyech belandde vervolgens op de lat. Het was Labyad die zes minuten voor tijd het vonnis over Ajax voltrok.

[video] Younes mist enorme kans op de 2-1

[video] Dat doet Ajax toch netjes

Ajax met rouwbanden vanwege overlijden Yakubu

Ajax speelde het duel tegen FC Utrecht met rouwbanden vanwege het overlijden van Abubakari Yakubu. De oud-Ajacied is dinsdag op 35-jarige leeftijd overleden. De verdediger was al geruime tijd ziek. Dinsdag mocht behandeling in het ziekenhuis niet meer baten. Yakubu stond vijf jaar onder contract bij Ajax.

[video] 'Wat is Younes toch een ongelukkige speler'

Veltman: 'als inspeelballen over 5 meter niet goed gaan hoef je niet over tactiek te praten'

De Nederlaag was bij Ajax uiteraard hard aangekomen. "We weten dat het beter moet, dat hoef je ons niet te vertellen," zo gaf aanvoerder Joel Veltman aan bij Fox Sports. "Wij zijn goed als de bal goed wordt ingespeeld, dan kom je aan voetballen toe. Als ballen over vijf meter niet aankomen, hoef je ook niet over tactiek te praten." Ajax kan later vanmiddag op een achterstand van vijf punten komen. "Die rekensom heb ik ook gemaakt. Dat is veel..."

Keizer over wissels: 'Nu win je niet, dan wordt er snel gezegd dat het niet gelukkig is'

Opstelling FC Utrecht

Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Janssen, Leeuwin, Emanuelson, Strieder, Van der Streek, Ayoub, Kerk, Labyad

15  2 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.41. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.