Ajax beslist het laat in Tilburg: 1-3

28 oktober 2017
-
-

Ajax heeft in een vrij matige wedstrijd in Tilburg de zegereeks weten door te zetten. De wedstrijd tegen Willem II werd pas laat beslist door treffers van Schöne, Siem de Jong en Neres.

In de eerste helft had Ajax het overwicht en kreeg het kansen via Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar. Aan de andere kant waren de Tilburgers via counters af en toe ook gevaarlijk en had Ajax een goede Andre Onana nodig.

Tien minuten na rust kwam Willem II op voorsprong vanaf de penaltystip. Higler gaf ietwat gemakkelijk een penalty nadat Lasse Schone zijn tegenstander had vastgehouden. Velikonja gaf Onana geen schijn van kans en bracht Willem II op voorsprong. Het was diezelfde Schone die twintig minuten voor tijd zijn fout goedmaakte en de 1-1 binnenwerkte. Dat was het seizoen voor Ajax om nog meer aan te zetten. Elf minuten voor tijd was het invaller Siem de Jong die opnieuw liet zien hoe makkelijk hij scoort. In het vervolg kon David Neres de wedstrijd uiteindelijk beslissen via de rebound en de 1-3 in de touwen schieten.