Eenvoudige bekerzege Ajax tegen De Dijk: 1-4

25 oktober 2017
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. Tegen het Amsterdamse De Dijk werd, in Volendam, met 1-4 gewonnen. Bij rust was het al 0-3.

Het was Frenkie de Jong die Ajax hoogstpersoonlijk op voorsprong bracht. Hij speelde zichzelf vrij op het middenveld, liep door de verdediging en rondde het vervolgens ook zelf af. Vervolgens was het de beurt aan Siem de Jong om de tweede en derde te maken voor Ajax. In die fase had Ajax verder uit kunnen lopen.

Vlak na rust zorgde Vaclav Cerny voor de 4-0. Het zou het laatste wapenfeit zijn van de aanvaller voordat hij ogenschijnlijk zwaar geblesseerd raakte. In het vervolg zakte Ajax weg. De Dijk kon zelfs nog de eretreffer maken, via een prachtige kopbal van El Gourari.

Donderdagavond loting achtste finales KNVB beker

Donderdagavond zal in Volendam na afloop van FC Almere City - AZ de loting plaatsvinden voor de achtste finales van de KNVB beker.

Uitslag: 1-4 (0-3)

0-1 Frenkie De Jong ('16)
0-2 Siem De Jong ('26)
0-3 Siem De Jong ('31)
0-4 Václav Černý ('46)
1-4 El Gourari ('53)