Ruime 1-4 zege Ajax in Klassieker

22 oktober 2017
-
-

Ajax heeft na een vrij matige Klassieker toch nog een eclatante 1-4 zege behaald in De Kuip. Dolberg scoorde twee keer, Huntelaar en Siem de Jong maakten de andere treffers.

Ajax was in de eerste helft de betere ploeg, zonder dat dit tot veel kansen leidde. In een hele rommelige wedstrijd was er veel balverlies en weinig te genieten. Younes was het dichtstbij de openingstreffer voor Ajax met een schot dat door doelman Jones gestopt werd.

Vlak na rust kwam Ajax met enig fortuin op voorsprong. Amrabat ging in de fout en leverde de bal in. Neres gaf vervolgens de assist van waaruit Huntelaar hard en hoog binnenschoot. Even later leek Feyenoord langszij te kunnen komen. De ploeg kreeg een penalty van Makkelie. Onana liet echter opnieuw zien een penalty te kunnen stoppen en voorkwam dat Jorgensen de thuisclub op gelijke hoogte schoot. Een paar minuten later was het dan toch zover. Toornstra kwam vrij op rechts en joeg de bal onhoudbaar achter Onana. Dat was de enige fase waarin Ajax het echt moeilijk had.

Het was Ajax dat na de moeilijke fase op 1-2 kwam. Neres zorgde opnieuw de assist van waaruit invaller Dolberg de 1-2 kon binnenwerken. Vervolgens moest Feyenoord komen en profiteerde Ajax van de ruimte. Eerst was het invaller Siem de Jong die voor de beslissing zorgde. Even later maakte Dolberg met zijn tweede van de middag het feest compleet.

Schone pakt record met negen duels ongeslagen in Klassieker

Neres eerste speler met drie assists in Klassieker sinds Pantelic

Huntelaar evenaart Cruijff en Van Basten met 9 treffers in Klassiekers

Klassieker eredivisieduel met meeste overtredingen en laatste passnauwkeurigheid dit seizoen

Veltman: 'meer vechten dan goed voetbal'

(Gepost door -)

Aanvoerder Joel Veltman was na afloop voor de camera van Fox Sports blij met de zege, waarmee Ajax in de race blijft in de Eredivisie. "Het was vooral heel slordig. Het voetbal was rommelig en niet echt hoogstaand, meer vechten dan echt goed voetbal. Maar ik vond ons wel de betere. Via één moment kwam Feyenoord terug in de wedstrijd. Dan krijgen ze toch een beetje hoop. Na de 1-2 waren we weer beter."

[video] Veltman: 'Het is altijd lekker als een tegenstander van jou gewisseld wordt'

[video] Keizer over het vertrouwen bij Neres: 'Een gesprek met Wamberto is goed gevallen bij hem'

'79 Kramer voor Diks

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.