Makkelijke overwinning tegen RBC: 4-1

28 november 2004
-
-

Ajax heeft een makkelijke 4-1 overwinning behaald tegen RBC Roosendaal. Bij rust stond het 2-1 door doelpunten van Anastasiou en Maxwell, na rust scoorden Escude en Rosales.

[later meer]

Ajax voorbij Feyenoord naar derde plaats

Ajax is door de overwinning op RBC een plaats gestegen naar de derde plaats. Cocurrent Feyenoord kwam tegen heerenveen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers hebben nu een punt voorsprong op Feyenoord. De achterstand op PSV blijft tien punten en de achterstand op AZ vijf punten.

Rosales met vier goals nu al gelijk met van der Vaart

De Argentijn Rosales ontpopt zich in de competitie als een echte doelpuntenmaker. De rechtsbuiten van Ajax trof al vier keer raak de laatste weken en scoorde daarin vier doelpunten. Zijn goal tegen De Graafschap kwma uiteindelijk op naam van De Graafschap speler Bus en mag dus niet meegeteld worden. Daarmee is hij inmiddels bij rafael van der Vaart langszij gekomen als Ajax topscorer.

Ajax: Tom?s Gal?sek

Hans Vonk, Hatem Trabelsi, Zdenek Grygera, Julien Escud?, Maxwell, Tom?s Gal?sek ('72 Nigel de Jong), Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Mauro Rosales, Yannis Anastasiou ('65 Stanley Aborah), Nourdin Boukhari ('65 Nicolae Mitea)

Opstelling RBC

Aerts, Lammens, Molenaar, Hesp, v.d.Ven, Oliseh, Hertog, De Graaf ('65 Daelemans), Hakansson, Smolders ('76 Guijt), De Lange

Ajax Foto Side: Sfeerverslag Ajax-RBCF-side.nl: Foto's Ajax-RBC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.