Ajax stelt in tweede helft zege veilig: 0-2 zege bij VVV

27 augustus 2017
-
-

Op een bedroevend slecht kunstgrasveld heeft Ajax na een heel matige eerste helft in de tweede helft de zege veiliggesteld. Via doelpunten van Van de Beek en invaller Neres werd het uiteindelijk 0-2 in Venlo.

Ajax had in de eerste helft veel meer balbezit, maar kon op het stroperige kunstgrasveld nauwelijks echte kansen creëren. De thuisclub was daardoor zelfs dichtbij een voorsprong met een kopbal van Röseler. In de slotfase krulde Younes een bal net over de winkelhaak van het doel heen.

Na rust was Ajax onder leiding van Klaas-Jan Huntelaar veel feller. Het was diezelfde Huntelaar die bij een hoge voorzet niet voor eigen kans ging, maar uitstekend terugkopte op Donny van de Beek. Die kon geheel vrijstaand simpel binnenwerken. Een kwartier later besliste die andere invaller David Neres de wedstrijd. Hij werd diepgestuurd en wipte de bal uitstekend over de uitkomende keeper voor de 0-2. Ajax kon daarna nog verder uitlopen, maar zou het bij 0-2 laten.

Ajax houdt na twaalf uitduels weer eens de nul

[video] Stay Strong Appie

[video] Frenkie de Jong: 'We speelden met te weinig fantasie en in te laag tempo'

Wöber maakt debuut voor Ajax

(Gepost door -)

Maximilian Wöber maakte direct na het rondkomen van zijn transfer zijn debuut voor Ajax. Tien minuten voor tijd mocht hij tegen VVV-Venlo Frenkie de Jong vervangen.

Huntelaar: 'je voeten branden gewoon weg'

Onder leiding van Klaas-Jan Huntelaar wist Ajax in de tweede helft orde op zaken te stellen. De spits gaf het goede voorbeeld en nam zijn ploeg daarmee op sleeptouw. 'In de eerste helft was het te afwachtend. Het grootste verschil in de tweede helft was dat we de duels wel wonnen en gelijk lieten zien dat we er als team stonden en wilden winnen.'

Desgevraagd was de spits duidelijk over het kunstgras van VVV. 'Je voeten branden gewoon weg. Het was veel te warm. De bal rolde gewoon niet, het stroopt alleen maar. Als je een steekbal wilt geven, moet je hem bijna schieten.' De spits wilde het echter niet als excuus benoemen voor het mindere spel in met name de eerste helft.

Keizer: 'onze minste wedstrijd van het seizoen'

Marcel Keizer gaf na afloop bij Fox Sports aan alleen tevreden te zijn over het resultaat. 'We hebben niet goed gespeeld. In de tweede helft was het ook niet goed, maar zeker beter dan in de eerste helft. Ik ben tevreden met de uitslag, maar ik denk dat dit onze minste wedstrijd was. De kunstgras-discussie zal wel weer oplaaien, neem ik aan. Het is echt heel lastig om tempo te maken. Ik wil geen excuses gebruiken, maar dit was wel heel erg stroperig.'

'Er lag in de eerste helft een matheid over het team. Het leek vooraf heel gretig. Dan is het moeilijk aan te geven hoe dat komt. Daarom heb ik ook twee keer gewisseld in de rust. Een gouden wissel? Daar wil ik met Huntelaar niet over spreken, hij creëert dat zelf.'

Opstelling VVV Venlo

Unnerstall, Rutten, Röseler, Promes, Labylle ('63 Dekker), Seuntjens, Post, Leemans ('82 Amenyido), V.van Crooy, Thy, Tissoudali ('70 Hunte)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.