Ajax strandt in voorrondes EL na 3-2 nederlaag tegen Rosenborg

24 augustus 2017
-
Europa League
-

Ajax is er niet in geslaagd de Europa League te bereiken. In de voorrondes werd de ploeg uitgeschakeld door het Noorse Rosenborg. Na de 0-1 nederlaag thuis werd uit met 3-2 verloren.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde ook diverse mogelijkheden via onder meer Dolberg, Younes en De Ligt. Halverwege de eerste helft kwamen de Noren beter in de wedstrijd. Het leverde bij de eerste kans direct de 1-0 op. Het was Bendtner die binnen kon werken, de goal werd ingeleid door balverlies van Van de Beek.

Direct na rust bracht Ajax coach Keizer met Huntelaar voor Van de Beek een extra spits in. Dat bleek succesvol. Ajax leek de Noren in die fase te overlopen. Het duurde nog tot de 60ste minuut voordat de verdiende gelijkmaker op het bord kwam. Het was Younes die bij een voorzet simpel kon binnentikken. Nog binnen dezelfde minuut was het opnieuw raak. Dit keer was het Schone die doeltrof en Ajax op 1-2 zette. Die stand was voldoende geweest voor kwalificatie. Ajax kreeg zelfs een unieke kans op de 1-3 maar die was niet aan de ploeg besteed.

Nadat Zeefuik erin kwam voor Dolberg om weer wat meer verdedigende zekerheid in te bouwen ging het mis voor Ajax. Rosenborg zette door en zag Adegbenro Ajax een ongelofelijke klap geven door de 2-2 binnen te koppen. Diezelfde Adegbenro kon vervolgens ook nog de knockout verzorgen waardoor Ajax sinds vele jaren Europees voetbal misloopt.

Veltman: 'een ongelofelijke klap'

(Gepost door -)

Joel Veltman sprak tegenover Ziggo Sport over een ongelofelijke klap. 'Ik was volgens mij nog niet eens geboren toen Ajax voor het laatst geen Europees voetbal haalde. Kan je nagaan wat voor een klap het is. Het worden lange weken dit seizoen.'

'We begonnen goed. Dan krijg je de 1-0 tegen. We hebben ons vervolgens uitstekend herpakt in de tweede helft. Dan mag de 2-2 niet vallen. De derde maakt dan helemaal niets meer uit. Vrij snel na de wissel viel het doelpunt al. We gaan niet wijzen. Als team hebben we gewoon gefaald.'

Opstelling Rosenborg BK

An.Hansen, Midtsjö, Björdal, Skjelvik, Meling, Jensen, Lundemo ('58 Vilhjalmsson), Konradsen, Jevtovic ('68 Adegbenro), Bendtner, De Lanlay

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  2 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.