GEWELDIGE 4-1 ZEGE AJAX IN HALVE FINALE EL

3 mei 2017
-
Europa League
-

Opnieuw heeft het Ajax van Peter Bosz een historisch Europees avondje neergezet in de Arena. Ajax won het eerst halve finaleduel met maar liefst 4-1 van Olympique Lyon en zette daarmee een reuzenstap richting de finale van de Europa League.

Ajax had in het eerste deel van de wedstrijd moeite om druk te krijgen op Olympique Lyon. Het waren juist de Fransen die druk zetten en op zoeken gingen. Dat leverde een eerste mogelijkheid op voor Cornet, die uitstekend afgestopt werd door Cornet.

Uit de eerste mogelijkheid van Ajax was het direct raak. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd door Bertrand Traoré geschampt en binnengewerkt. Vervolgens viel uit de tweede kans ook direct de 2-0. Na een matige uittrap van de Franse doelman onderschepte Traoré de bal. Hij kopte door naar Dolberg en die schoot beheerst binnen.

Na de 2-0 ging Ajax ook steeds beter spelen. Vlak voor rust kreeg Amin Younes al een enorme kans op de 3-0. Vlak na rust kreeg hij opnieuw een kans en dit keer was het wel raak. Zijn inzet werd net achter de doellijn gestopt. De assistent was scherp en wees er terecht op dat de treffer een doelpunt was.

Na de 3-0 ontstond een compleet open wedstrijd. De Fransen moesten komen. Dat leverde kans op kans op voor beide doelen, waarbij Ajax de beste kansen kreeg op meer dan de 3-0. De 3-1 van Valbuena was een tegenvaller, maar zat er eigenlijk aan te komen. Ajax richtte zich echter snel op en kwam via Traoré weer op een marge van drie. Het bleef daarna kansen regenen, maar de 4-1 bleef uiteindelijk op het scorebord.

Opstelling Olympique Lyonnais

Lopes, Jallet ('69 Rafael), N'Koulou, Diakhaby, Morel, Cornet ('76 Lacazette), Tousart ('58 Ghezzal), Tolisso, Gonalons, Valbuena, Fekir

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Olympique Lyon

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.