Ajax troeft Schalke 04 op alle fronten af: 2-0

13 april 2017
-
Europa League
-

In een geweldige eerste kwartfinaleduel heeft Ajax zeer overtuigend gewonnen van Schalke 04. Ajax liet alleen na de Duitsers al direct de genadeklap te geven. Via 2 treffers van Davy Klaassen werd het 2-0.

Na een paar minuten aftasten nam Ajax het heft in handen en liet die nauwelijks meer los. Ajax was veel sterker in de eerste helft. Halverwege de eerste helft kwam het op voorsprong vanaf de penaltystip. De tegen zijn landgenoten uitblinkende Amin Younes werd gevloerd in de zestien. Davy Klaassen aarzelde niet en schoot de penalty ongenadig hard en hoog binnen. Ajax bleef vervolgens doorgaan voor mee. Ajax gaf de Duitsers geen moment de gelegenheid om aan voetballen toe te komen, de Duitsers wisten daar geen enkele raad mee. Davinson Sanchez was het dichtst bij de 2-0, zijn kopbal belandde op de lat.

Zeven minuten na rust was het opnieuw Klaassen die de voorsprong verdubbelde. Na een mooie aanval met Traoré en Kluivert schoot Klaassen uitstekend binnen. In het vervolg kreeg de ploeg van Peter Bosz een reeks kansen op de derde en misschien wel beslissende voor de tweestrijd. Ajax vond echter doelman Fährmann steeds op haar weg. In de tweede helft was Donny van de Beek het dichtst bij nog een doelpunt toen zijn uithaal vanaf de onderkant van de lat het veld weer in kwam. Het zou daardoor bij 2-0 blijven.

[video] 1-0: de penalty van Davy Klaassen

[video] 2-0 Arena trilt na tweede treffer Klaassen

[video] Staande ovatie bij invalbeurt Huntelaar

'Ajax is gewoon feller, beter, sneller, fantasierijker, creatiever'

[video] Samenvatting Ajax- Schalke 04

Geweldige uitgangspositie Ajax voor bereiken halve finale

Hoewel er voor Ajax veel meer inzat dan de 2-0, betekent het resultaat een geweldige uitgangspositie voor Ajax voor het bereiken van de halve finale. Bij een 2-0 nederlaag in Gelsenkirchen zou er een verlenging volgen. Bij een doelpunt van Ajax moeten de Duitsers zelfs vier keer scoren tegen Ajax voor de halve finale.

De Duitsers missen in de return Thilo Kehrer. De verdediger liep tegen geel op en stond al op scherp. Hij is daardoor automatisch voor één duel geschorst.

Klaassen: 'genoten van ons spel'

(Gepost door -)

Davy Klaassen stond direct na afloop tevreden RTL7 te woord. 'Ik heb genoten van ons spel,' aldus de aanvoerder. 'Na vijf minuten aftasten speelden we uitstekend. Als we de bal verliezen klappen we er op. Als we goed doordekken, komen ze niet eens voorin. We hebben het nu zo'n 75 minuten lang kunnen volhouden.'

'Een verbeterpuntje is wel om het in zo'n wedstrijd helemaal te beslissen. Ik weet niet wat dat is.' Klaassen zorgde zelf voor beide treffers. Hij opende de score met een zeer overtuigend ingeschoten penalty. 'Als je twijfelt moet je daar niet gaan staan. Ik was heel zelfverzekerd om hem te nemen.'

Opstelling Schalke 04

Fährmann, Kehrer, Höwedes, Nastasic, Aogo, Schöpf ('71 Huntelaar), Goretzka, Meyer ('59 Stambouli), Bentaleb, Caligiuri ('83 Konoplyanka), Burgstaller

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Schalke 04

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 46 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.