Ajax heel eenvoudig naar 1-5 zege in Nijmegen

8 april 2017
-
-

Ajax heeft zaterdagavond een heel eenvoudige behaald in Nijmegen. In De Goffert had Ajax geen kind aan de thuisclub NEC. Na een half uur spelen stond Ajax al met 0-3 voor en was het duel beslist.

Ajax kwam al na vier minuten op voorsprong. Golla schoof een voorzet van David Neres onnodig in eigen doel. Na acht minuten was de stand al verdubbeld. Dit keer was het Neres zelf die en een assist van Younes heel rustig bleef en simpel voor de 0-2 zorgde. Na een half uur spelen was het Traore die de 0-3 binnenschoot. Davy Klaassen leek vanaf de achterlijn via de keeper voor de 0-4 te zorgen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn zo zijn geweest. De beelden gaven daar echter geen uitsluitsel over.

Na rust leek het zojuist ingevallen NEC-talent Kadioglu met een mooie stift over Andre Onana voor wat spanning in de wedstrijd te zorgen, 1-3. Zes minuten later zette Traore echter alweer orde op zaken en zorgde de spits met de 1-4 er weer voor dat alle nieuwe energie van de Nijmegenaren de kop werd ingedrukt. Hakim Ziyech zou vervolgens twaalf minuten voor tijd zijn treffer krijgen en daarmee loon naar werken voor al zijn doelpogingen. Hij zorgde met 1-5 voor het slotakkoord.

Tweede keer 'hattrick' in assists voor Klaassen

Kadioglu: "Het leek wel een FIFA-spelletje, ze konden zo door onze verdediging lopen"

[video] Spelers bedanken feestend uitvak

Ziyech: 'was al een tijdje op zoek naar een treffer'

(Gepost door -)

Bij Fox Sports liet Hakim Ziyech weten dat het een uitstekende wedstrijd was van zijn ploeg.
'We hebben het vanaf minuut 1 goed gedaan. Op één moment na speelden we de hele wedstrijd heel geconcentreerd, die tegentreffer was niet nodig. Daar stonden we niet goed.'

De middenvelder strooide weer met passes en zorgde zelf voor het vijfde doelpunt. 'Ik stond al lang droog, was al een tijdje op zoek naar een doelpunt. Vandaag lukte het weer.' Peter Bosz liet hem 90 minuten staan.'Of het niet beter was om rust te nemen in dit drukke programma? Dat heb ik één keer gedaan en nu heeft iedereen het daarover. Het is goed om 90 minuten te spelen en dat ritme op te bouwen.'

Volgens Ziyech zegt de ruime zege niets voor komende donderdag. 'We gaan met vertrouwen naar Schalke 04, omdat we goed gespeeld hebben. Maar qua niveau zegt dit niets, donderdag moeten we uit ander vaatje tappen.'

[video] Bosz licht keuzes in opstelling toe

De Ligt en Schöne met lichte blessures gewisseld in de rust

Na de 'veilige' 0-3 voorsprong wisselde Peter Bosz al in de rust zowel Matthijs de Ligt als Lasse Schöne. De Ligt raakte al vroeg in de wedstrijd bij een ingreep geblesseerd. Hij ging nog wel even door, maar moest zich vervolgens toch laten behandelen aan de zijlijn. Uiteindelijk werd hij in de rust gewisseld. Lasse Schöne kampte met lichte liesklachten, zo gaf hij aan tegenover Telegraaf journalist Mike Verweij en ging er daarom uit.

Opstelling NEC

Delle, Heinloth, Sturing ('46 Kadioglu), Dumic, Golla, Burnet, Bikel, Rayhi, Breinburg ('70 Von Haacke), Grot, Awoniyi

15  4 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.