Ajax via laat doelpunt Klaassen naar 1-1 gelijkspel in Groningen

5 maart 2017
-
-

Ajax kwam zondagmiddag in Euroborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het duurde tot acht minuten voor tijd alvorens Davy Klaassen Ajax op gelijke hoogte wist te zetten. Ajax liet daarmee een unieke kans liggen om de titelkansen weer volledig in eigen handen te krijgen. Het ene punt zorgde er wel voor dat Ajax een puntje inloopt op de Rotterdammers.

In de eerste helft was FC Groningen feller. Ajax had het daardoor lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. Ajax kreeg ondanks het gebrek aan scherpte wel de beste kansen op de openingstreffer. In de slotfase was Amin Younes dichtbij met een bal op de paal en Bertrand Traoré een grote kans. Hij kreeg de bal echter niet onder controle.

Tien minuten na rust kwamen de gastheren op voorsprong. Andre Onana kwam weer eens ver uit zijn doel. Hij kampte Linssen uit. De Groninger gaf Onana vervolgens een tikje. Toen Nijhuis niet fluitte hij hij er vervolgens snel bij om de bal van de Ajax doelman af te pikken en binnen te schieten in het lege doel. Ajax moest daarna op zoek naar de gelijkmaker. De druk werd opgevoerd van Ajax-zijde. De gelijkmaker bleef echter lang uit. Pas acht minuten voor tijd was het wie anders dan Davy Klaassen die weer een belangrijke treffer maakte voor Ajax. Het bleek uiteindelijk te laat om de zege alsnog af te dwingen in Groningen.

Opstelling FC Groningen

Padt, Memisevic, Reijnen, Larsen, Davidson, Tibling, Hiariej ('79 Van Nieff), Jenssen, Idrissi ('88 Payne), Linssen ('75 Drost), Mahi

Ajaxfanzone.nl: Groningen-AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Groningen - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.