Ruime zege Ajax op Heracles: 4-1

26 februari 2017
-
-

Na een lastige eerste helft is Ajax in de tweede helft uiteindelijk nog uitgelopen naar een ruime 4-1 zege op Heracles. Dolberg, invaller De Ligt, Sánchez en Traoré maakten de treffers zondagmiddag.

Ajax was na de zware wedstrijd van afgelopen donderdag niet echt scherp in de eerste helft. Het had in de eerste helft wel een overwicht, maar moest toezien hoe ook Heracles af en toe heel gevaarlijk werd. Ajax kwam exact halverwege de eerste helft op voorsprong. Dolberg schoot de rebound binnen nadat Heracles doelman Castro een poging van Davy Klaassen nog had geblokkeerd. Het juichen was echter van korte duur. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker alweer in het net. Het was Samuel Armenteros die de 1-1 maakte. De aanvaller claimde eerder al een treffer, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel, een moment waarover nog het nodige zou worden nagepraat.

Na rust kon Ajax orde op zaken stellen en uiteindelijk simpel uitlopen naar 1-1. Invaller Matthijs de Ligt was dicht bij de 2-1. Zijn afstandsschot werd nog ternauwernood over de lat getikt door Castro. Vervolgens was de pas 17-jarige De Ligt alsnog het goudhaantje toen hij de 2-1 binnenkopte. Davinson Sánchez kon met een schuiver van grote afstand Castro verrassen en het duel definitief beslissen. Traoré, die na de invalbeurt van Neres voor Dolberg, in de spits kwam te spelen kon met een intikker nog de 4-1 maken.

[Foto] Veltman gehuldigd voor 150ste duel voor Ajax

Tegendoelpunt maakt einde aan recordreeks van zeven clean sheets op rij

De treffer van Samuel Armenteros maakte een einde aan de recordreeks van Ajax. De ploeg van Peter Bosz evenaarde het eigen record van zeven clean sheets op rij in alle competities. Daar zou het uiteindelijk dus bij blijven.

[video] Neres maakt debuut voor Ajax: 'hij was vast in zijn dribbels en aannames'

(Gepost door -)

David Neres heeft zijn officiële debuut gemaakt voor Ajax. De Braziliaan mocht achttien minuten voor tijd invallen voor Kasper Dolberg. Bertrand Traoré ging daardoor in de spits spelen. Neres is dit seizoen al de dertigste (!) speler waarvan Peter Bosz gebruik heeft gemaakt in officiële wedstrijden van Ajax.

'Hij was vast in zijn dribbels en aannames,' zo gaf Peter Bosz na afloop aan. 'Hij maakte de juiste keuzes. Het zag er leuk uit.'

[video] Veltman: 'Na rust moesten we een tandje bijzetten'

[video] De Ligt over doelpunt: 'Het is niet zo dat ik super belangrijk was'

Viergever valt geblesseerd uit: 'verkramping in lies'

Nick Viergever moest zich in de rust geblesseerd laten wisselen. De wissel kondigde zich in de slotminuut van de eerste helft al aan. 'Nick had het over verkramping in zijn lies. We moeten het even afwachten,' zo gaf Peter Bosz na afloop aan tegenover de Ajax media.

Matthijs de Ligt was zijn vervanger in de tweede helft en deed het uitstekend. Hij bekroonde zijn goede spel met het maken van de 2-1. Via een afstandsschot was hij al dichtbij, vervolgens kopte hij de 2-1 alsnog binnen.

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Heracles Almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.