Zwaarbevochten zege Ajax in lastig uitduel bij Vitesse: 0-1

19 februari 2017
-
-

Drie dagen na het zware duel in Warschau heeft Ajax de lastige uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse tot een goed einde gebracht. De openingstreffer van opnieuw Davy Klaassen bleek uiteindelijk voldoende. Ajax kon de voorsprong vervolgens over de eindstreep trekken.

Ajax domineerde voor rust in het Gelredome. De 0-1 voorsprong van Ajax was dan ook het logisch gevolg. Het was net als zo vaak eerder dit seizoen Davy Klaassen die Ajax op voorsprong bracht. De bal werd in het strafschopgebied teruggelegd op Klaassen. De aanvoerder kwam goed ingelopen en schoof hem in de verre hoek binnen. Ajax was daarna nog eens dichtbij toen een dwarrelbal van Nick Viergever op de lat belandde.

Na rust verloor Ajax de grip op de wedstrijd. Vitesse werd gevaarlijker en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Aan de andere kont kon Klaassen het duel beslissen. Na een overtreding van Foor op Hakim Ziyech floot Blom voor een penalty. Een kwartier voor tijd stopte Room de door Klaassen matig ingeschoten penalty. Het bleef daardoor tot het allerlaatste moment spannend. Ajax met een goede Onana wist de zege echter over de streep te trekken.

Zesde clean sheet op rij voor Onana

Andre Onana is met zijn verdediging met een zeer opmerkelijke reeks bezig. De veel rust uitstralende doelman zorgde alweer voor zijn zesde (!) clean sheet op rij in alle wedstrijden. Daarbij hield hij in 13 van zijn 21 competitieduels de nul.

Opstelling Vitesse

Rooms, Diks, Kashia, Miazga, Faye ('83 Büttner), Nakamba ('84 Ali), Nathan, Baker, Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini ('74 Foor)

Ajaxfanzone.nl: Vitesse-AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag Vitesse - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.