Ajax neemt drie punten mee uit Kerkrade: 0-2

5 februari 2017
-
-

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Roda JC uiteindelijk met 0-2 weten te winnen. Ajax verzuimde het duel al vroegtijdig te beslissen, maar via de opnieuw belangrijke Klaassen en Younes, eindelijk zijn eerste, werd het toch 0-2.

Tegen Roda JC, dat met slechts één van de vele nieuwelingen spelde, kon Ajax voor rust niet al te veel creëren. Ajax had een paar doelpogingen, maar wist weinig aanspraak te maken op een voorsprong. De thuisclub zette daar aanvallend overigens heel weinig tegenover.

Na rust kwam er meer ruimte. Zoals wel vaker brak Davy Klaassen het duel open. Na goed voorbereidend werk van Kasper Dolberg schoot de aanvoerder hem in de korte hoek binnen. In het vervolg moest Roda JC komen. Op opportunisme werd de thuisploeg af en toe gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Ajax de ruimte om het uit te spelen. Ondanks een reeks goede kansen bleef het lang 0-1. Roda JC bleef daardoor het geloof houden op een stunt. In blessuretijd maakte Younes, die eerder nog de lat had getroffen, dan eindelijk ook zijn doelpunt. Met de 0-2 gooide hij het duel in het slot voor Ajax.

[video] Schiettent Ajax tegen Roda

[video] Pirouette Sánchez op achterlijn

[Foto] Boodschap Ajax fans: PRO 14.30

Ajax wint voor het eerst sinds 2007 eerste vier duels van kalenderjaar

Klaassen is Kluivert voorbij op topscorerslijst Eredivisie

[video] De punten zijn binnen! Boks Appie!

[video] Kluivert als trotse vader aanwezig in Kerkrade

Klaassen blij met treffer voor Younes

(Gepost door -)

Het duel van Ajax in Kerkrade werd ondanks voldoende kansen pas in blessuretijd beslist. 'Ik ben daarom wel heel blij met de zege,' aldus Davy Klaassen kort na de wedstrijd tegen Fox Sports. 'We kregen wel een paar corners tegen waardoor het gevaarlijk bleef.Maar wijzelf hadden natuurlijk ook wel een paar kansen die afgemaakt hadden mogen worden.'

'In de eerste helft speelden we gewoon niet goed. We liepen teveel met de bal, waren niet lekker in de passing en hadden daardoor veel te snel balverlies. Onze tweede helft was wel beter. Vanaf de opbouw ging het beter, kwamen we meer tussen de linies te spelen en creëerden we meer kansen.'

De aanvoerder van Ajax was vooral blij dat het Amin Younes was die de beslissende maakte. Eerder trof hij nog de lat. 'Gelukkig scoort hij dan alsnog. Voor hem is het natuurlijk wel lastig omdat iedereen scoort. Hij krijgt wel kansen maar op een of andere manier ging hij er maar niet in. Hij oefent er elke training op en schiet ze dan ook binnen. Voor hem is het leuk dat hij nu scoort.'

Opstelling Roda JC

Van Leer, Milec ('86 Raykov), Ananou, Kum, Van Peppen, El Makrini, Ajagun, Van Hyfte, Rosheuvel ('73 Van Velzen), Schahin ('59 Papazoglou), Paulissen

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Roda JC - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.