Eenvoudige 3-0 zege Ajax op ADO

29 januari 2017
-
-

Ajax heeft een heel eenvoudige zege behaald tegen een zwak verdedigend ADO. In de Amsterdam Arena spaarde Ajax ADO nog met een 3-0 zege. Ziyech, Schone en Dolberg tekenden voor de doelpunten, waar vooral de laatste erg blij mee zal zijn geweest.

Bij Ajax begon basisdebutant Justin Kluivert wervelend aan de wedstrijd. In de eerste minuten creëerde hij bijna een penalty en zorgde hij voor een voorzet van waaruit bijna gescoord werd. Ruben Schaken was vervolgens aan de andere kant dichtbij de openingstreffer. Ajax had daarna geen kind aan ADO, dat verdedigend bij vlagen de weg helemaal kwijt was. Ajax liep daardoor makkelijk naar 2-0 uit. Eerst was het Hakim Ziyech die uit een pass van Kasper Dolberg voor de 1-0 zorgde. Vervolgens verdubbelde Lasse Schone uit een prachtige vrije trap de score. Ajax kreeg daarn voldoende kansen op een veel grotere voorsprong. Met name Amin Younes miste een aantal mogelijkheden op rij. Paal en lat stonden doelpunten van Dolberg en Younes in de weg.

Na rust werd het allemaal wat minder. Ajax had een enorm overwicht, maar creëerde een stuk minder gevaar voorin. Hoogtepunt was een prachtige omhaal van Dolberg die hard op de lat eindigde. Een kwartier voor tijd zorgde de Deen alsnog voor de 3-0. Hij was alert toen Davy Klaassen een bal doorkopte en schoot hem van dichtbij binnen.

[video] Justin Kluivert op de brommer!

[video] Fraaie omhaal van Dolberg eindigt op de lat

[Foto] Bloemen op stoel van vorige week overleden Ger van Mourik

[Foto] Ajax speelde met rouwbanden

Dolberg maakt einde aan verhalen over doelpuntendroogte

(Gepost door -)

Kasper Dolberg tekende een kwartier voor tijd voor de derde treffer van Ajax. Het was na 641 minuten zonder te scoren weer de eerste treffer van de Deen. De afgelopen weken kwam er steeds meer aandacht voor de doelpuntendroogte van de spits, die blij zal zijn een einde te hebben gemaakt aan de aanhoudende vragen hierover.

Arena vanaf vandaag met 402 extra plaatsen en meer rode stoelen

De Amsterdam Arena heeft vanaf vandaag 4-2 extra plaatsen. Daarbij is er gewerkt aan de aankleding van de Arena. De eerste ring op Zuid heeft inmiddels alleen nog rode stoelen.

Bosz over basisdebuut Kluivert: 'ik geniet van hem, hij was een plaag voor ADO'

Peter Bosz was na afloop bij Fox Sports vol lof over het basisdebuut van de pas 17-jarige Justin Kluivert. 'Ik geniet van dat ventje. Hij is vrij onbevangen. Ik zag voor de wedstrijd dat hij wel een beetje zenuwachtig was, maar ik had het ook heel raar gevonden als dat niet zo was. Hij begon geweldig aan de wedstrijd. In de eerste minuut wellicht een strafschoprijpe situatie, gelijk daarna had hij een voorzet waaruit we bijna scoorden. Hij was een groot gedeelte een plaag voor de verdediging van ADO.'

Opstelling ADO Den Haag

Setkus, Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, David, El Mahdioui, Trybull ('82 Asmelash), Bakker, Becker ('87 Amatkarijo), Schaken, Duplan ('87 Schouten)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - ADO Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 28 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.