Regelmatige zege Ajax op FC Groningen: 2-0

4 december 2016
-
-

Zonder groots te spelen heeft Ajax een regelmatige zege behaald op FC Groningen. Via doelpunten van Sanchez na tien minuten en een penalty van Ziyech halverwege de tweede helft haalde Ajax de zege binnen.

Ajax vrijwel direct de grip op de wedstrijd te krijgen. De druk werd opgevoerd op FC Groningen en Ajax wist veelvuldig in het strafschopgebied te komen. Dat leidde al in de negende minuut tot de eerste treffer. Sanchez wist het openingsdoelpunt achter doelman Padt te koppen. Ajax verzuimde daarna door te drukken. Langzaam maar zeker kwam FC Groningen steeds beter in de wedstrijd. Echte kansen zou dat echter niet tot gevolg hebben voor de gasten.

Na rust was FC Groningen wel dichtbij toen Van Nieff een vrije trap op de paal schoot. Aan de andere kant testte Younes de lat. Halverwege de tweede helft wist invaller El Ghazi het duel voor Ajax te beslissen. Hij ging gretig liggen toen hij licht werd aangeraakt en versierde daarmee een penalty. Ziyech aarzelde niet. Hij nam de penalty en schoot hem, weliswaar via de handen van Padt, binnen. Even later kreeg hij nog een penalty om de 3-0 te maken nadat Viergever was vastgehouden. Dit keer wist Padt de inzet wel te stoppen, waardoor de stand 2-0 zou blijven.

[video] Padt stopt penalty Ziyech

[video] El Ghazi mag de penalty niet nemen

[video] Schitterende volley en redding bal Schone

[video] Rentree El Ghazi na maand bij Jong Ajax

Na een maand verbanning bij Jong Ajax maakte Anwar El Ghazi zijn rentree in het eerste elftal. Peter Bosz gaf aanvankelijk nog de voorkeur aan Vaclav Cerny. De jonge Tsjech kon echter geen potten breken. El Ghazi mocht na een uur spelen Cerny komen vervangen. Hij wist vervolgens een penalty te versieren. Hij wilde hem dolgraag zelf nemen om zijn terugkeer luister bij te zetten. Hakim Ziyech besloot hem echter zelf te nemen en zorgde voor de 2-0 en daarmee de beslissing.

[video] Indrukwekkende minuut stilte bij Ajax - FC Groningen voor Chapecoense

(Gepost door -)

Bij Ajax werd er voorafgaand aan Ajax - FC Groningen een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Chapecoense en de andere slachtoffers van de vliegramp. Ajax verdediger Sanchez maakte na zijn doelpunt na negen minuten in gebaar duidelijk dat hij zijn treffer opdroeg aan de slachtoffers.

Opstelling FC Groningen

Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Van Nieff, Tibbling, Bacuna ('46 Hiariej), Jenssen ('82 Maduro), Rusnak ('82 Hoesen), Van Weert, Mahi

Ajaxlife.nl: Een degelijk Ajax is ook gewoon drie punten waard

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.