Jonge talenten Ajax winnen met 2-0 van Panathinaikos

24 november 2016
-
Europa League
-

Een piepjong Ajax heeft donderdagavond vrij simpel met 2-0 gewonnen van Panathinaikos. Ajax eindigde het duel met een gemiddelde leeftijd van 20,8, en daarbij stond ook Westermann nog eens op het veld. Schone en Tete zorgden voor de doelpunten.

In het eerste half uur zorgden de Grieken bij fase snog voor gevaar. Ze kregen één kans via een foutje van Westermann, de inzet van Ibarbo eindigde op de paal. Verder was het meeste balbezit voor Ajax. In de eerste helft leidde dat nog niet tot al te veel kansen. Het was gelegenheidsaanvoerder Schöne met een zwabberbal uit een vrije trap de 1-0 verzorgde.

Vlak na rust was het al gebeurd toen Kenny Tete een bal onderschepte van zijn tegenstander nog op de helft van de Grieken. Hij liep gelijk door en schoot knap de 2-0 binnen. Daarmee was de zege eigenlijk direct binnen. Het elftal ging steeds vrijer spelen, kreeg kansen, maar hield het uiteindelijk bij 2-0.

Ajax eindigt duel met elftal van gemiddeld 20,8 jaar

Het piepjonge Ajax werd in de tweede helft nog veel jonger. Peter Bosz eindigde met een elftal van gemiddeld 20,8 jaar oud, een bijna unieke situatie.

Europees debuut voor Nouri, De Ligt, De Jong en Clement

Het duel tegen het grote Panathinaikos van weleer betekende ook het Europese debuut voor een viertal talenten van Ajax. Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri mochten als basisspeler hun debuut maken, Frenkie de Jong en Pelle Clement deden het als invaller in de tweede helft.

[video] Samenvatting Ajax - Panathinaikos (2-0)

Opstelling Panathinaikos

Steele, Moledo, Samba ('57 Ivanov), Koutroubis, Coulibaly, Zeca, Villafánez ('63 Ledesma), Wakaso, Hult, Lod, Ibarbo ('75 Rinaldi)

Ajaxfanzone.nl: AJAX-PamathinaikosAjaxlife.nl: Piepjong Ajax schittert ook in Europees bekerpotje!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 51 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.