Ajax met talenten heel simpel naar volgende ronde: 1-6

26 oktober 2016
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de achtste finales van de KNVB beker. In de tweede ronde werden de amateurs van Kozakken Boys simpel opzij gezet met 1-6. Dat gebeurde ondanks dat de ploeg met een compleet elftal van reserves en jonge talenten speelde.

Abdelhak Nouri en Donny van de Beek strooiden met passes bij Ajax. Ze hadden het heerlijk naar hun zit met de ruime die Ajax kreeg. Het leverde al na een half uur een 3-0 voorsprong op. Mateo Cassierra was met twee doelpunten trefzeker in het eerste deel van de wedstrijd. Ook Anwar El Ghazi zorgde voor een treffer. Nog voor rust was het Cerny die de 0-4 maakte na een heerlijke pass van Nouri.

Na rust werd het allemaal wat minder bij Ajax. De ploeg hoefde niet meer zo nodig en Kozakken Boys gooide de deur dicht. Het was debutant Pelle Clement die de show stal. Hij had er slechts zes minuten voor nodig om als debutant te scoren en Ajax op 0-5 te zetten. Even later was hij dichtbij de 0-6. Zijn inzet verdween echter op de lat. Nadat de thuisploeg vijf minuten voor tijd voor de eretreffer zorgde was het slotakkoord opnieuw voor Pelle Clement die zijn tweede van de avond maakte.

[video] Ajax komt op 0-4 na een mooie combinatie

[video] Ajax op 0-5. En Bosz zag dat het goed was

[video] "Wat een takkeherrie!"

[video] Clement al 4e debutant dit seizoen met doelpunt, ook debuut voor Eiting

(Gepost door -)

Opnieuw hebben twee talenten hun debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. Dit keer was het de beurt aan Pelle Clement en Carel Eiting.

Pelle Clement deed wat zoveel Ajacieden voor hem inmiddels ook deden: scoren bij je debuut. De 20-jarige Ajacied viel direct na rust in als vervanger van Anwar El Ghazi. Hij had slechts zes (!) minuten nodig om zijn eerste doelpunt in Ajax 1 te maken. Vlak voor het einde maakte hij ook nog zijn tweede. Hij trof daarbij ook nog een keer de lat met een mooi schot op doel. Een debuut om nooit meer te vergeten voor Clement.

Clement is al de vierde debutant dit seizoen in het eerste elftal die bij zijn debuut direct wist te scoren. Dolberg, De Ligt en Nouri deden dat eerder dit seizoen.

Ook de 18-jarige Eiting mocht zijn debuut maken. Hij kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Matthijs de Ligt.

[video] Nouri: Clement heeft sinds de E'tjes al de beste loopacties

Bosz: 'Nouri ziet het spelletje'

Peter Bosz gaf na afloop bij Fox Sports tevreden aan dat Ajax een makkelijke avond had gehad en heel was gebleven.'We misten eerst twee grote kansen. En dan denk je wel even dat het toch niet zo'n avond zal worden... Maar na 30 minuten was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Waar ik het meest van genoten heb? Dat we de schoppen wisten te ontwijken op een gegeven moment. Ze wilden wel een paar aardige tikkies uitdelen, ik hield af en toe mijn hart vast. Dit zijn wel wedstrijden waar je niet geblesseerd moet raken, vraag dat maar aan Marco van Basten. Maar goed, dat is allemaal goed gegaan.'

Ajax kende een makkelijke avond. 'Kozakken Boys speelde met de intentie om druk vooruit te zetten. Daardoor werden de ruimtes groter en daar maakten we aardig gebruik van. Het is goed dat deze jongens minuten konden maken. Iedereen is aan zijn trekken kunnen komen.'

Bosz wilde eigenlijk niet over individuele spelers praten, maar kon er niet onderuit om het even over Nouri te hebben.'Het is een hele goede jongen en ook een goede voetballer. Hij ziet het spelletje. Dat moet hij ook, omdat hij fysiek anders in elkaar zit dan bijvoorbeeld Bazoer. En hij moet het vervolgens ook nog kunnen uitvoeren. Maar dit is natuurlijk een ander niveau dan waarop hij behoort te gaan voetballen. Er is nog een weg te gaan.'

Opstelling Kozakken Boys

Den Hartog, Jakoba, Pollemans, Mulder, Monteiro, Stout, Moreiro ('77 Tavares), Van Nuland ('46 Bot), Sonmez ('46 Hammouti), Ignacio, El Azzouti

15  5 0-6 (0-4)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.