Klassieker eindigt onbeslist: 1-1

23 oktober 2016
-
-

De Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax eindigde vandaag onbeslist. Een vermoeid Ajax kwam tegen de verhouding in na 55 minuten op voorsprong via Dolberg. Vijf minuten voor tijd moest Onana de gelijkmaker van Kuyt toestaan.

Tegen het stugge Feyenoord kon Ajax gen moment het spel van de afgelopen weken bieden. Aanvallend kon Ajax de ruimte niet vinden om het verschil te maken. Verdedigend ging de ploeg een paar keer in de fout. Daley Sinkgraven was daarbij enkele keren het middelpunt. Zo verslikte hij zich in een bal op het moment dat Basacikoglu op snelheid op hem afkwam. Basacikoglu kon daardoor alleen op de doelman af. Onana bleef echter uitstekend staan en wist daardoor de kans te verijdelen.

In de tweede helft stond Ajax beter. Zonder groots te spelen had de ploeg van Petr Bosz meer controle. Tien minuten na rust leverde dat prompt de voorsprong op. Hakim Ziyech gaf de pass op Kasper Dolberg, die koelbloedig bleef en onverstoord de 0-1 binnenwerkte. In het vervolg kwam Ajax lange tijd niet in de problemen. Er was ruimte om het verder uit te spelen, maar daar maakte de ploeg te weinig gebruik van. In de slotfase werd het daardoor toch weer spannend. Feyenoord gooide Elia en Kramer erbij en pompte de bal diverse malen in het strafschopgebied. Vijf minuten voor tijd had dat nog succes ook. Kuyt kwam net voor invaller Dijks en kon met wat geluk binnenkoppen.

Dolberg maakt 1000ste tegentreffer voor Feyenoord in De Kuip

De treffer van Kasper Dolberg was de duizendste tegentreffer voor Feyenoord in De Kuip. Natuurlijk kwam die van een Ajacied.

Bosz: 'het oogde vermoeid'

Bij Fox Sports gaf Peter Bosz direct na afloop aan wel te kunnen leven met het gelijkspel. 'Als je de hele wedstrijd ziet kan ik daar wel mee leven. Het is alleen jammer dat het vlak voor tijd misgaat. Het was vandaag niet best van ons. Dat lag vooral aan onszelf. Ik weet niet of het schroom of spanning was. In de tweede helft ging dat iets beter. Maar het oogde vermoeid. Het mag geen excuus zijn, maar we hebben inmiddels veel duels achtereen gespeeld met dezelfde spelers, die ook nog eens allen internationals zijn. Dat begin je te merken. Het was niet fris vandaag.'

'81 Kramer voor Van der Heijden

Ajaxfanzone.nl: feyenoord-AJAXAjaxlife.nl: Ajax verspeelt zege in matige klassieker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.