Ajax kent makkelijke middag in Den Haag: 0-2

16 oktober 2016
-
-

Ajax kende een opmerkelijk makkelijke middag in Den Haag. Ajax won simpel met 0-2 door doelpunten van Klaassen voor rust en Traore na rust. Ajax verzuimde alleen verder uit te lopen.

Ajax kwam geen moment in de problemen in Den Haag. Ajax had de controle over de wedstrijd en creëerde de ruimte om het verschil te kunnen maken. Na twintig minuten kwam de ploeg verdiend op voorsprong. Davy Klaassen zorgde met een een-twee vanuit een ingooi voor een opmerkelijke 0-1. Hij gooide in op Lasse Schone, sprintte het strafschopgebied in en kreeg hem via een fantastische lob terug en schoof hem vervolgens binnen. ADO stond erbij en keek er naar. Niet veel later was Ajax dichtbij de 0-2. Vanaf een meter of 30, 35 schoot de Deen met een waanzinnig schot op de lat boven ADO doelman Setkus.

Vlak na rust werd het duel 'eindelijk' beslist. Bertrand Traoré was met een goed schot weer eens trefzeker uit een assist van Younes, diens eerste van het seizoen. Ajax kon de wedstrijd daarna uitspelen. Invaller El Ghazi was nog heel dicht bij de 0-3. Na een prachtige solo eindigde zijn inzet net naast het doel.

Opstelling ADO Den Haag

Setkus, Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Bakker, Kanon, Duplan ('59 Kastaneer), Janssen, Schaken ('58 El Mahdioui), Havenaar, Becker ('70 Marengo)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag ADO Den Haag - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.72. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.