Ajax opent met regelmatige zege op Sparta: 1-3

7 augustus 2016
-
-

Ajax is de competitie begonnen met een regelmatige zege uit bij Sparta. Ajax kwam eigenlijk geen moment in de problemen en won uiteindelijk op het Kasteel met 1-3 door doelpunten van Klaassen, Sinkgraven en Cassierra.

Al na vijf minuten kwam Ajax op voorsprong tegen de promovendus. Het was opnieuw aanvoerder Davy Klaassen die zijn ploeg op sleeptouw nam en de 0-1 binnenkopte. Ajax kon slechts kort van de voorsprong genieten. Een minuut of vier later veranderde Nemanja Gudelj ongelukkig een vrije trap van Sanusi, waardoor Jasper Cillessen verrast was. In het vervolg was het overwicht nadrukkelijk voor Ajax. Het was wachten op de tweede. Voor rust zou die echter nog niet vallen. Mateo Cassierra was het dichtst bij met een kopbal die via beide palen weer terugkwam het veld in.

Na rust kreeg Sparta het steeds moeilijker om het te belopen en kon Ajax steeds makkelijker de vrije man vinden. Ajax kwam op 1-2 toen Daley Sinkgraven met een droog schot doeltrof. Daarmee was de ban gebroken. Nog geen tien minuten stelde Cassierra de zege veilig. Hij ging alleen op de doelman af en rondde beheerst af. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax. In het vervolg hoefde Ajax niet zo nodig meer. Sparta kon niet meer.

Ajax kwam nog met tien man te staan toen Joel Veltman zeven minuten voor het einde tegen zijn tweede gele kaart opliep. Een makkelijk gegeven kaart voor de verdediger, die rond de middenlijn slechts zijn voet te hoog had gegeven, zonder zijn tegenstander te raken. Met tien man gooide Ajax de deur op slot en speelde het de wedstrijd tot het einde veilig uit.

1-3 Mateo Cassierra ('65)

Opmerkelijk: ('8) Gudelj maakt eigen doelpunt, verandert een vrije trap van Sanusi van richting

Opstelling Sparta Rotterdam

Kortsmit, Dumfries, Breuer ('79 Van Moorsel), Van Drongelen, Pinteaux, Dijkstra, Sanusi, Dougall, Brogno, El Azzouzi, Calero ('68 Goodwin)

Ajaxlife.nl: Ajax begint seizoen met overwinning in RotterdamAjaxfanzone.nl: Sparta- AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.