Ajax in topper tegen PSV tenonder: 2-0

24 oktober 2004
-
-

Ajax streed in Eindhoven voor wat het waard was, maar ging uiteindelijk met 2-0 ten onder. De ploeg had in de eerste helft veel balbezit, maar kon nauwelijks kansen creeren. Vlak voor rust was het breekpunt toen Lobont miszat bij een schotje van Lee. Toen vlak na rust De Jong een voorzet van Lee binnenkopte was het gebeurt met de wedstrijd. Ajax moest toen meer komen, maar had het lastig tegen een stug verdedigend PSV dat in de slotfase op de counter nog veel ruimte kreeg.

[later meer]

Ajax zesde na nederlaag tegen PSV

Ajax zal de komende weken moeten beginnen aan een inhaalslag in de competitie. Na negen duels heeft de ploeg nu 15 punten Door de hernieuwde nederlaag staat de ploeg nu zesde op de ranglijst. Dat is door de laatste duels natuurlijk wel behoorlijk vertekend. De achterstand van Ajax in verliespunten op PSV is tien en op Feyenoord is zeven.

Lobont valt met blessure uit

Bogdan Lobont heeft in het duel tegen PSV een ogenschijnlijk zware knieblessure opgelopen. In een poging een bal aan de rand van het strafschopgebied te onderscheppen kwam de Roemeense keeper ongelukkig neer, waarbij hij een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep. In tegenstelling tot vorig jaar was de elleboog van Jan Vennegoor of Hesselink eens niet in de buurt. Kermend van de pijn moest hij vervolgens met een brancard van het veld gehaald worden. Hans Vonk was zijn vervanger aangezien Stekelenburg nog niet fit is. Voordat Lobont behandeld werd weigerden de PSV-ers de bal over de lijn te schoppen, maar werd er heel "sportief" op jacht naar de 3-0 gegaan.

Met deze blessure lijkt Ronald Koeman voor langere periode geen beslissing te hoeven nemen voor de positie van eerste keeper, want de knieblessure leek dusdanig ernstig dat hij langer uit de roulatie zal zijn.

Uit een eerste diagnose in de catacomben van het Philips Stadion blijkt dat Bogdan Lobont de binnenband van zijn knie heeft gekwetst. Morgen zal meer duidelijkheid moeten komen over de blessure. Als het daadwerkelijk om genoemde blessure gaat, lijkt het allemaal achteraf nog mee te vallen.

Opnieuw invalbeurt voor 17-jarige Aborah

Aborah lijkt in korte tijd het vertrouwen van Ronald Koeman gewonnen te hebben. De pas 17-jarige aanvallende middenvelder mocht na zijn invalbeurten tegen Heerenveen en Maccabi tel Aviv ook in de topper tegen PSV in de tweede helft zijn opwachting maken. Hij verving 20 minuten voor tijd Obodai in de hoop aanvallend meer kansen te kunnen creeren.

Koeman: we geven ons nog niet over

Een teleurgestelde Ronald Koeman gaf aan dat de achterstand inmiddels al wel erg is opgelopen, maar dat het team zich nog allerminst overgeeft. Het seizoen is nog lang en we weten nu waar we voor staan, aldus Koeman. "We zullen nu de punten moeten gaan pakken de komende weken. We hadden een moeilijke reeks, maar dat mag geen excuus zijn."

De Ajax coach vond dat zijn ploeg vooral aanvallend tekort kwam om het PSV lastig te maken. "Er zat niet meer in, het is niet anders." Volgens Koeman vielen de doelpunten op heel ongelukkige momenten voor Ajax vlak voor en vlak na rust, nog even afgezien van de ongelukkige manier waarop de 1-0 viel. Daarna speelde PSV het met een goede organisatie uit, aldus de Ajax coach.

Uitslag: 2-0 (1-0)

1-0 Lee ('39)
2-0 De Jong ('49)
Van Egmond
35.000 toeschouwers

Ajax: Nigel de Jong

Bogdan Lobont ('56 Hans Vonk), Hatem Trabelsi, Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Maxwell, Steven Pienaar, Anthony Obodai ('69 Stanley Aborah), Wesley Sneijder, Wesley Sonck, Rafael van der Vaart, Mauro Rosales ('58 Nicolae Mitea)

Gomes ('71 Zoetebier), Lamey ('80 Lucius), Cocu, Bouma, Lee, Park, Van Bommel, Vogel, De Jong ('58 Beasley), Farfan, Vennegoor of Hesselink

Ajax Foto Side: Sfeerverslag psv-AjaxF-side.nl: p$v-Ajax 2-0 OFA.nl: PSV - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.