Strijdlustig Ajax verslaat Feyenoord in Klassieker! 2-1

7 februari 2016
-
-

Met passie en strijdlust heeft Ajax de Klassieker in de Arena tegen Feyenoord weten te winnen. Na een 0-1 achterstand won de ploeg van Frank de Boer uiteindelijk met 2-1 via een werelddoelpunt van Riechedly Bazoer halverwege de tweede helft.

Na de matige reeks van de afgelopen weken spatte de strijdlust ervan af bij de Amsterdammers. In een eerste helft, die bol stond van strijdlust en energie, kwam Feyenoord op voorsprong. Jens Toornstra speelde zich op de rand van het strafschopgebied slim vrij en schoot geplaatst in de verre hoek binnen. Het bracht Ajax niet aan het wankelen. Binnen acht minuten bracht Amin Younes Ajax alweer langszij. De Duitser passeerde op de achterlijn Toornstra, omspeelde Botteghin en schoot vervolgens knap binnen. Vervolgens leek El Ghazi te profiteren van een fout van Botteghin. Hij passeerde Vermeer, maar moest vervolgens toezien hoe Vermeer met een sliding alsnog kon redden.

Na rust was het duel minder open. Ajax had de controle over de wedstrijd en ging op zoek naar de voorsprong. Die viel toen Bazoer de bal van buiten het strafschopgebied in de verre kruising joeg, een wereldgoal. Even later kon Ajax de wedstrijd definitief beslissen. Vermeer maakte de overtreding op Davy Klaassen en Blom wees naar de penaltystip. Nemanja Gudelj schoot het buitenkansje echter huizenhoog over. Daardoor bleef Feyenoord in de race. Via het inbrengen van Kramer en Elia gingen de Rotterdammers er nog voor, maar tot echte kansen kwam het niet meer.

Bazoer uitgeroepen tot Man of the Match

Opnieuw gemiste penalty bij Ajax

Halverwege de tweede helft miste Nemanja Gudelj een penalty en daarmee de kans de Klassieker definitief te beslissen. Het was alweer de derde in de vijf laatste penalties van Ajax die gemist werden in de eredivisie.

Ranglijst: Ajax voert druk op PSV op

Ajax heeft met de zege op Feyenoord de druk op PSV opgevoerd. Ajax heeft nu twee punten voorsprong op de ploeg uit Eindhoven. Vanaf 16.45 uur spelen zij hun duel van dit weekend uit tegen FC Utrecht, waarvan de ploeg uit Eindhoven afgelopen donderdag nog kansloos verloor.

'71 Kramer voor Tapia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.