Ajax besluit 2015 met kleine zege op De Graafschap: 2-1

13 januari 1924
-
-

Ajax gaat de winterstop in als winterkampioen. De ploeg bereikte dat via een kleine 2-1 zege op De Graafschap. Tegen de hekkensluiter kon Ajax geen moment imponeren, waardoor de fans toch met gemengde gevoelens huiswaarts keerden.

Ajax had natuurlijk een overwicht tegen de nummer laatst van de eredivisie, maar de tegenstander kwam er af en toe brutaal uit. Halverwege de eerste helft kwam Ajax op voorsprong. Arek Milik kopte een vrije trap van Nemanja Gudelj uitstekend binnen. De hoop dat dat een opmaat was naar meer, kon echter de koelkast in. Het was juist De Graafschap dat tien minuten later langszij wist te komen. Vida profiteerde van een schot van El Jebli en werkte de bal binnen voor de 1-1.

Na rust ging Ajax met de punt naar achteren spelen in plaats van met de punt naar voren. Het gaf Ajax iets meer controle en zekerheid om op zoek te gaan naar doelpunten. Het doelpunt kwam er pas twintig minuten voor tijd. Bazoer nam een bal op de rand van het strafschopgebied opeens uit de lucht op zijn pantoffel en volleyde de bal gedrukt binnen. De Graafschap probeerde het nog wel en werd af en toe gevaarlijk. Een verrassing bleef gelukkig uit, al was de kleine zege voor velen al een onaangename verrassing.

Ranglijst: Ajax vergroot voorsprong tot drie punten

Ajax heeft door de zege op De Graafschap de voorsprong vergroot naar drie punten. Feyenoord ging in de laatste wedstrijd van 2015 uit bij NEC met 3-1 onderuit. Daardoor is PSV nu de eerste achtervolger op drie punten, Feyenoord volgt op vijf punten.