Ajax brengt te weinig voor noodzakelijke overwinning: 0-0

5 november 2015
-
Europa League
-

Thuis tegen Fenerbahce is Ajax er niet in geslaagd om de noodzakelijke zege binnen te halen. Ajax kon tegen de Turken in een matige wedstrijd het verschil niet maken. Fenerbahce speelde mannelijker en daar had Ajax het moeilijk mee.

De eerste helft ging gelijk op. Ajax probeerde het voetballend op te lossen, maar had een hele moeilijke kluif aan de tactisch beter opererende Turken. De tegenstander gooide daarbij meer fysieke overtuigingskracht in het spel waar Ajax het lastig mee had. Echte kansen waren er voor rust nauwelijks te noteren.

Na rust was Fenerbahce de gevaarlijker ploeg met kansen voor Sen, Fernandão en Kaldirim moeten scoren. In de slotfase kwam Ajax nog een paar keer goed door. Het was echter te weinig om de zege alsnog af te dwingen.

Ranglijst: Ajax als derde afhankelijk van Fenerbahce

De Europese overwintering in de Europa League is na vier speelrondes ver weg voor Ajax. Molde is na een 1-2 uitzege op Celtic inmiddels zeker van overwintering. Ajax heeft de strijd om de tweede plaats niet meer in eigen hand. Fenerbahce mag gezien het onderlinge resultaat tussen Ajax en de Turken in vergelijking met Ajax nog twee punten meer verspelen in de laatste twee wedstrijden.

Klaassen: 'als je zo snel de bal verliest, blijf je in de duels komen'

Davy Klaassen stond vlak na de wedstrijd als aanvoerder Fox Sports te woord. 'Het was een hele zware wedstrijd. Als je zo snel de bal verliest, dan blijf je in de duels komen en wordt het zwaar. In de tweede helft had ik wel het gevoel dat er nog wat mogelijk was toen we kleine mogelijkheden kregen. Dan spelen we het net niet goed uit of blijven we te lang met de bal lopen.'

De uitgangspositie is er een stuk slechter op geworden voor Ajax, maar de middenvelder weigert de handdoek al te gooien. 'We zullen moeten zorgen dat we deze laatste wedstrijden gaan winnen. We zullen er alles aan doen. Of ik er in geloof? Natuurlijk. Fenerbahce moet hun duels ook nog maar zien te winnen.'

De Boer: 'gebrek aan kwaliteit'

Frank de Boer legde na afloop de vinger op de zere plek voor de camera van Fox Sports. 'Het heeft niet aan de inzet gelegen vanavond. Aan de kwaliteit wel vandaag. En dan kom je niet tot het gewenste spel. We kwamen steeds in duels terecht omdat we de bal zo snel verloren. Dan zie je dat zij vier, vijf jaar verder zijn, qua ervaring en fysiek. Omdat wij zo slordig waren in balbezit kom, kwamen we in hun spelletje terecht. We hebben eigenlijk niets gebracht in balbezit, dan krijg je zo'n wedstrijd. In de tweede helft was het iets beter, maar waren wij nog steeds heel pover in balbezit. Dan kom je niet aan voetballen toe. Dat moet beter en kunnen we ook beter. Ik ben ervan overtuigd dat dat wel gaat komen, maar vandaag hadden we dat in ieder geval niet.'

Opstelling Fenerbahce

Volkan, Gönül, Kjaer, Alves, Kalderim, Mehmet, Diego ('74 Tufan), Souza, Potuk, Van Persie ('80 Sen), Nani ('64 Fernandão)

Ajaxfanzone.nl: AJAX-FenerbahceAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Fenerbahçe

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.