Ajax in slotfase onderuit tegen Fenerbahce: 1-0

22 oktober 2015
-
Europa League
-

Een hele late goal deed Ajax de das op uit bij Fenerbahce. In de Turkse heksenketel scoorde Fernandão in de 89ste minuut de enige treffer, waardoor Ajax alsnog zonder punten naar huis ging.

In een vrij open eerste helft was Fenerbahce behoorlijke tijd de bovenliggende ploeg. Het spel van Ajax in het laatste deel voor rust was bemoedigend. Na rust zakte het voetbalpeil weg. Door de gelijke stand bleef het echter spannend. Daar waar de nederlaag niet meer verwacht werd, viel deze alsnog. De voor Van Persie ingevallen Fernandão kopte via het hoofd van Klaassen raak en kon daarmee alsnog de drie punten in eigen huis houden.

Molde - Celtic eindigt in 3-1

In de andere wedstrijd in de groep won Molde overtuigend met 3-1 van Neltic. Na achttien minuten stonden de Noren al op een veilige marge van twee doelpunten via doelpunten van Kamara en Forren. Na een tegentreffer tien minuten na rust door Commons wist Elyounoussi een minuut later het verschil alweer op wtee te brengen: 3-1.

Ajax: Mitchell Dijks

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn ('63 Kenny Tete), Joël Veltman, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi ('77 Daley Sinkgraven), Lasse Schöne, Viktor Fischer ('63 Amin Younes)

Opstelling Fenerbahce

Fabiano, Gönül, Kjaer, Ba, Erkin, Mehmet ('72 Tufan), Diego, Souza, L.Markovic, Van Persie ('72 Fernandão), Nani

Ajaxfanzone.nl: Fenerbahce-AJAXAjaxlife.nl: Fotoverslag Fenerbahçe - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.