Ajax verliest opnieuw punten: 0-0 tegen AZ

3 oktober 2004
-
-

Ajax is er slechts gedeeltelijk in geslaagd om het echec tegen Bayern Munchen goed te verwerken. De ploeg liep in de altijd lastige uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar tegen puntverlies op. Het duel eindigde zoals die begon, in een 0-0 stand. Ondanks die stand waren er aan beide kanten diverse goede kansen te noteren.

AZ kreeg na een domem actie van Jaliens zo'n 25 minuten voor tijd een rode kaart en kwam dus met 10 man te spelen. Even leek Ajax te kunnen doordrukken, maar uiteindelijk leverde dat geen resultaat op.

Achterstand op kop nu vier punten

Door het 0-0 gelijkspel tegen AZ is de achterstand van twee punten op de koploper nu opgelopen tot vier punten. Ajax staat nu vierde doordat zowel Feyenoord als FC Utrecht hun wedstrijd wisten te winnen. Zij hebben een punt voorsprong op de Amsterdammers.

Pool AZ-Ajax ongeldig verklaard

Aangezien de pool tussen AZ en Ajax door een fout nog tot het einde van de wedstrijd ingevuld danwel gewijzigd kon worden, is besloten de pooluitslag ongeldig te verklaren en dus ook niet mee te laten tellen voor de totaalstand. Inmiddels kan de uitslag voor het volgende duel tegen Heerenveen wel ingevuld worden.

Koeman: genoten ondanks gelijkspel

Ronald Koeman kon achteraf wel leven met het gelijkspel tegen AZ zo liet hij weten tegenover Canal+. "De eerste helft was grotendeels voor AZ. Maar ik vond dat we in de eerste 25 minuten na rust hadden moeten scoren. Toen AZ met 10 man kwam te spelen zijn ze niet meer gevaarlijk geweest. Natuurlijk hoop je dat je dan zelf meer druk kan zetten. maar ik kan mijn ploeg niets verwijten vanmiddag. Ze hebben keihard gewerkt. Dat is een onderdeel in het voetbal dat er altijd moet zijn, al heb je er niet altijd het type spelers voor bij Ajax. Ondanks de 0-0 denk ik dat het een heel aantrekkelijke wedstrijd was tegen een goed AZ. Natuurlijk verlies je twee punten richting de eersten. Maar de wijze waarop het vanmiddag ging heeft vertrouwen. Ik heb genoten van de wedstrijd. We zullen nog veel wedstrijden gaan winnen."

Opstelling AZ

Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam ('61 Jaliens), De Cler, Meerdink, Landzaat, Buskermolen, Perez ('70 Ramzi), Van Galen ('67 Sektaoui), Huysegems

Ajax Foto Side: sfeerverslag az-ajax

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.