Ajax moet genoegen nemen met 1-1 bij Molde

1 oktober 2015
-
Europa League
-

Ajax heeft uit tegen het Noorse Molde FK genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Ondanks een enorme reeks aan kansen wist Ajax de beslissing niet te maken. Na een goede eerste helft, volgde een matige tweede helft, waar beide ploegen uiteindelijk nog kansen kregen op de zege.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het Molde dat op voorsprong kwam. Bij de eerste counter was het direct raak. Bij een voorzet van de achterlijn kon Hestad simpel binnentikken op een paar meter voor het doel. Ajax moest vervolgens op zoek naar doelpunten. De ploeg van De Boer speelde heel veel direct naar voren en dat leverde een reeks van kansen op tegen het zwak verdedigende Molde. Met bij vlagen aantrekkelijk voetbal volgden de kansen elkaar op. Het was Viktor Fischer die met zijn vijfde schotpoging op doel raak schoot, zijn inzet werd van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor de uitblinkende keeper. Op karakter wist Molde aanvallend af en toe ook het nodige gevaar te stichten.

In de tweede helft was Molde achterin scherper en had Ajax meer moeite met de draaiende wind. Het zorgde ervoor dat Molde steeds meer ging geloven in een resultaat en zelfs de kansen kreeg op de winnende treffer. In de slotfase kreeg Ajax de controle wel weer terug en ook de mogelijkheden op de zege. Het zou echter bij 1-1 blijven.

Ajax-selectie traint vrijdag nog in Noorwegen

De Ajax-selectie blijft na de wedstrijd tegen Molde FK nog een nacht in Noorwegen. Vanwege het late tijdstip van het duel en het feit dat zondag Ajax - PSV alweer op het programma staat, achtte Ajax het verstandiger de spelers een goede nachtrust te laten houden. Vervolgens staat vrijdag in Noorwegen de uitlooptraining op het programma, alvorens teruggereisd wordt naar Amsterdam.

Opstelling Molde FK

Horvath, Linnes ('61 Toivio), Gabrielsen, Forren, Rindaröy, Singh, D.Hestad, Hussein, Moström, Höiland ('80 Kamara), E.Hestad ('59 S.Svendsen)

Ajaxfanzone.nl: Molde-AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.